Wpis z mikrobloga

Cześć, jakie są widełki dla stworzenia strony internetowej na wordpressie?
Strona miałaby być wizytówką firmy + cennik + zdjęcia z realizacji zleceń.

Wiem, samemu można zrobić, ale pytam z perspektywy jakbyście wy to mieli wycenić dla klienta?

#wordpress #it #pytanie
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ziiemniiak: Ceny rynkowe są zróżnicowane. Dużo zależy na przykład od poprawek lub usług dodatkowych, które mogą pojawić się w międzyczasie. Tutaj znajdziesz przykładowe widełki cen usług tworzenia strony na podstawie kilkuset zleceń jakie zrobiliśmy w ostatnich miesiącach - https://blog.home.pl/2022/12/ile-kosztuje-stworzenie-strony-internetowej/

Czy da się zrobić taniej? Pewnie tak, ale wtedy trzeba się liczyć z niższą jakością lub brakami. Szwagier, kuzyn, student zrobi taką stronę w niższej cenie, ale gdy przyjdzie do aktualizacji
  • Odpowiedz
@ziiemniiak: no wychodzi taniej na pierwszy rok, poczekaj na cenę za odnowienie xd a jakbyś chciał ładną i dobrze zrobioną stronę i jedyne kryterium to nie jest by było jak najtaniej to podbij na pw
  • Odpowiedz
@ziiemniiak Dla porównania temat trochę jak z samochodami, możesz kupić za 2k, 20k lub więcej. Zależy czy strona ma tylko sobie być, żeby od czasu do czasu komuś może przesłać link, czy sama w sobie ma za zadanie pozyskiwać klientów lub posiadać jakieś niestandardowe rozwiązania itd.

Jak WP to osobiście wyceniłbym od 2000 netto (w miarę na szybko, przeciętna jakość), do ok 10000 (projektowanie treści pod klienta, z nastawieniem na sprzedaż
  • Odpowiedz
  • 0
@bialo_niebieski cześć, serdecznie dziękuję za odpowiedź, takiej treści oczekiwałem. Miałem na myśli właśnie minimalistyczne zastosowanie w postaci wizytówki firmy, z najbardziej podstawowymi rozwiązaniami.

Mam w tym trochę doświadczenia, niestety w postaci obsługi, edycji, podstaw ceo. I jeżeli przekonam się i pójdę w to, to drogi Mirku wiszę ci dobre żarcie, chodziło mi o minimalny pułap cenowy takiej usługi.

Ma być to formą dorobienia, nie stałym dochodem.
Dziekuje raz jeszcze!
  • Odpowiedz
@ziiemniiak: Nie idź tą drogą xD Pierwszy rok spoko, ale potem ceny są kosmiczne, pomijam fakt że doliczają za każdą najmniejszą pierdołę, ani się obejrzysz będziesz płacił po 1000 rocznie za przeciętny hosting.
Już nie jednego klienta od nich migrowałem bo płacili po 1500zł za hostowanie prostej wizytówki.
  • Odpowiedz