Wpis z mikrobloga

• 3
@magdalena-gaska możesz mi powiedzieć jaki sens mają te zwierzęta?
Bo argumentem za eksterminacja jest to za srają gdzie popadnie i roznoszą kleszcze i inne pasożyty.
Od kiedy nie używamy gołębi w funkcji pocztowej to jak dla mnie to tylko szczur że skrzydłami.
  • Odpowiedz
Bo argumentem za eksterminacja jest to za srają gdzie popadnie i roznoszą kleszcze i inne pasożyty.

@vstol: ale jak ja napiszę coś takiego o inżynierach i doktorach z Afryki to zaraz dostanę bana za rasizm :/
  • Odpowiedz
@vstol: czyli jako ludzkość udomawiamy gatunek, zapewniamy mu stabilność i bezpieczny byt a potem jak nie potrzebujemy go już dłużej to najlepiej wyzabijać? Strasznie mi niedobrze jak pomyślę, że żyje w społeczeństwie z ludźmi takimi jak ty. Proponuję także zacząć odnawiać rencistów, emerytów, psy, koty i w sumie wszystko co sra na dziko i nie zarabia na siebie (w ogóle bądź już)
  • Odpowiedz
  • 0
@Heezy jakoś z bezpańskimi psami to się nawet walczy bo są niebezpieczne. Gołębie sa trochę mniej niebezpieczne (ale biorąc pod uwagę choroby które roznoszą wciąż niebezpieczne), a na pewno uciążliwe dla mieszkańców miast.
A co do użyteczności dla ludzi - jakoś nie wybiliśmy wszystkich koni po przejściu na samochody, koniki dożyły swoich dni, ich utrzymanie jest sporo droższe.

A co do gołębi - wystarczy żeby ludzie tego latającego gówna nie dokarmiali
  • Odpowiedz
  • 2
@magdalena-gaska możesz mieć swojego gołębia / szczura / chomika / psa czy co tam chcesz mieć, tylko bądź odpowiedzialna za niego - sprzątaj po nim, pilnuj go.

A co do ludzi jako największych szkodników na Ziemi - chętnie polecę w kosmos rozwijać cywilizacje międzygwiezdna a w tym czasie psiarze i gołębiarze będą rezygnować z posiadania dzieci, przez co nasza rodzima planeta znów zdziczeje i zamieni się w piękny ogród, który będzie
  • Odpowiedz