Wpis z mikrobloga

Specjaliści od #ruchdrogowy #rower i #prawojazdy, jest jakaś prosty sposób zgłaszania bezsensownej organizacji ruchu i/lub infrastruktury? Bo np. jak mam jechać rowerem z przyczepką w takim miejscu? Na wprost jest droga dla rowerów, ale chroniona przez krawężnik, na który nie wjadę bez pomocy kogoś kto wniesie przyczepkę.
ShortyLookMean - Specjaliści od #ruchdrogowy #rower i #prawojazdy, jest jakaś prosty ...

źródło: Screenshot 2024-08-28 142926

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@revoolution: po rowerach namalowanych na tym "chodniku" założyłem, że tam jest DDR. Ale jak teraz sprawdzam to tam z jednej strony jest znak, że to ciąg pieszo-rowerowy, tylko po prostu namalowali sobie rowery na chodniku i postawi zakaz wjazdu.
Ale tak, jakbym jechał sam rowerem to po prostu wskoczyłbym tam na ten krawężnik, bo już kilka razy samochody przejeżdżały blisko prawdopodobnie, żeby mnie "ukarać" za jazdę drogą wzdłuż DDR. A
  • Odpowiedz
@ShortyLookMean: powinieneś wykonać lewoskręt i dalej na tej niby DDR powinien znajdować się wjazd z drogi, ale takiego nie ma, więc zapewne trzeba jechać wzdłuż DDR aż do przejścia dla pieszych i tam wjechać na DDR - nie pomyśleli
  • Odpowiedz
@Krupier: przecież wszyscy wiedzą gdzie są drogi dla rowerów! Za moje pieniądze je budują, a potem rowerzyści i tak nimi nie jeżdżą! A ja przechodzę codziennie obok i się tylko w------m, że zaraz mnie jakiś potrąci
  • Odpowiedz
@ShortyLookMean: w ogóle to znaki zakazu jazdy na rowerze powinny być albo na samym skrzyżowaniu, albo poprzedzone zjazdem na DDR. Powinny. W dupę sobie mogą taki znak wsadzić, jak rowerzysta po dojechaniu do niego nic nie może zrobić.
  • Odpowiedz