Aktywne Wpisy

centerario +21
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Altar +73
#20latwykopu Jestem tu od ponad 18 lat. Na początku było zajebiście i elitarnie. Nigdzie (poza forami tematycznymi) nie było takich dyskusji. Później zleciały się dzieci Neo i politykierzy. Jeszcze wtedy było nieźle. Od 2015 roku, Wykop leci na łeb i obecnie to ściek. Nie zaglądam na Onet, itp. ale podejrzewam, że tam jest teraz lepiej.
A mówię tylko o użytkownikach. Nie zacząłem nawet o upośledzonej moderacji (która pewnie przyklei mi
A mówię tylko o użytkownikach. Nie zacząłem nawet o upośledzonej moderacji (która pewnie przyklei mi

Nie wiem co mam robić w życiu. Jestem raczej spierdoks to nigdy za rękę ale jakis znajomych mam. No ale do rzeczy, mam 27 lat i od 6 jestem w uk, pracuje w zwykłym kołchozie produkcyjnym, no i w sumie nic więcej, po pracy siłka, jedzenie, dom. Coraz częściej chodzą mi po głowie myśli powrotu do Polski, nie wiem co ma robić, nic mnie w uk poza pracą nie trzyma. No ale w Polsce też nie mam nic, nie mogę wrócić i mieszkać u rodziców, to odpada. Mam jakąś deprechę z tego wszystkiego, nie wiem co mam robić w życiu, wrócić do Polski, żyć od 1 do 1 ale być „u siebie” czy siedzieć w uk nie martwić się za bardzo o pieniądze i tak wegetować? Niszczy mi to głowę. #depresja #samotnosc #uk #emigracja
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
źródło: 1000008355
PobierzAle to tylko taki moj pomysl.
Powodzenia!
@Noami: chyba se jaja robisz?
To że przyjechałeś w najlepsze miesiące do Polski to nie znaczy że od listopada do marca to jest ciemnica, deszcz, i szarość wszechobecna w Polsce,
W UK trochę lepiej bo przynajmniej więcej zieleni jest w zimę niż w Polsce.
Komentarz usunięty przez autora
Tak to tylko.se w łeb strzelić. Bo się wykonczysz żyjąc w ten sposób w każdym kraju zimnej Europy gdzie lato trwa 3-4 miesiące.
W UK trzeba żyć tak jak starsi i mądrzejsi biali Anglicy.
Żadne tam kontrakty tylko własna działalność, najlepiej LTD. Jest mnóstwo opcji gdzie się zakręcić i zarabiać te £1000+ na
@DrGreen_2: stary koń 27 lat, skoro jeszcze nie wpadł na ten pomysł to raczej mała motywacja w życiu,
Zwykli ludzie, przeciętni też są potrzebni godpodarce
Do tego bieda i ryzyko utraty statusu jeśli op nie ma pełnego Seattle status,
Ile zarabiasz w tym kołchozie? Nie wracaj do Polski bez biegłego angielskiego. Z angielskim na C2 możesz znaleźć pracę w korpo, w innym wypadku zostaje ci życie "u siebie", ale jak przegryw. Szybciutko oszczędności ci się skurczą...
przynajmniej dociagnij do 10 lat zeby miec emeryture za te lata co tu przepracowales i placiles skladki, nie wiem czy to sie jeszcze transferuje do Polski jak za czasow gdy UK byl w EU.
Na https://radio.garden można sobie posłuchać jak brzmią poszczególne języki.
2. Potem tak jak ktoś napisał: możesz pozwiedzać inne kraje. Zobacz sobie takie gdzie funty mają dobra przebitkę. Pracuj np. przez ciepłe miesiące w UK (6msc+1d żeby nie bawić się w zmianę rezydencji podatkowej która dla zarobków w hołchozie jest bardzo korzystna) w UK a na zimę pojeźdź sobie do Bułgarii, Chorwacji itd. - nie