@mirko_anonim: Wg mnie nie, ponieważ prawo zabezpiecza interesy małoletniego - tzn. on jest nadrzędną wartością (w rozumieniu prawa) i jego "dobrostan" stąd był problem z ustaleniem ojcostwa jeżeli mężczyzna się go do czasu nie zrzekł - automatem zostawał ojcem na lata.
@Pralko-suszarka: Gość pisze że jak jego partnerka zajdzie w ciąże to chce prawnie móc się wymigać od wszystkiego a Ty robisz problem że kobiety się nie goni? xD
@Geek0n92: tak, bo jak kobieta zajdzie w niechcianą ciąże, to wg. feministek powinna mieć możliwość jego wyskrobania, nawet jeśli facet chciałby żeby ona je urodziła. Co prawda u nas JESZCZE nie ma aborcji na życzenie, ale tylko kwestią czasu zanim będzie
Od 17 lat i 4 miesięcy mam tu konto ale czegoś takiego jeszcze nie widziałem!
Szanowny kolega @pijmleko, po tym jak informował społeczność o cenzurze i banowaniu na wykopie wieloletnich użytkowników takich jak @TheBloody, sam został zbanowany.
Umowa cywilnoprawna nie uchyla ustawy.
A kodeks rodzinny i opiekuńczy z którego wynika obowiązek alimentacyjny jest ustawą.
Gumę zakładaj ¯\(ツ)/¯
Co prawda u nas JESZCZE nie ma aborcji na życzenie, ale tylko kwestią czasu zanim będzie
@moll: Nie jest w 100% skuteczne, po za tym też możliwe komplikacje.
@moll: teściu pewnie by to zrobił
@moll: Przecież to troll.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer