mirko_anonim
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
0
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
thorgoth
@mirko_anonim: nope.
Umowa cywilnoprawna nie uchyla ustawy.
A kodeks rodzinny i opiekuńczy z którego wynika obowiązek alimentacyjny jest ustawą.

Gumę zakładaj ¯\(ツ)/¯
58
moll
@mirko_anonim: zrób wazektomię, najlepsze zabezpieczenie twoich interesów
49
katka2017
katka2017
@mirko_anonim: Wg mnie nie, ponieważ prawo zabezpiecza interesy małoletniego - tzn. on jest nadrzędną wartością (w rozumieniu prawa) i jego "dobrostan" stąd był problem z ustaleniem ojcostwa jeżeli mężczyzna się go do czasu nie zrzekł - automatem zostawał ojcem na lata.
11
G.....2
G.....2
@Pralko-suszarka: Gość pisze że jak jego partnerka zajdzie w ciąże to chce prawnie móc się wymigać od wszystkiego a Ty robisz problem że kobiety się nie goni? xD
8
PanKapibara
PanKapibara
@mirko_anonim a jeśli będę Ci wisiał pół bańki to mogę się dogadać z Twoją starą, że jednak nic Ci nie oddam?
6
G.....2
G.....2
@mirko_anonim: jak zrobisz dziecko to bierz za nie odpowiedzialność
5
gorobei
@mirko_anonim: nie i nie.
3
Pralko-suszarka
@Geek0n92: tak, bo jak kobieta zajdzie w niechcianą ciąże, to wg. feministek powinna mieć możliwość jego wyskrobania, nawet jeśli facet chciałby żeby ona je urodziła.
Co prawda u nas JESZCZE nie ma aborcji na życzenie, ale tylko kwestią czasu zanim będzie
3
olokynsims
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
3
moll
@lexico: jakby usłyszał to co ten tu wypisuje, ale żeby to rzucić tak w twarz to też wypadałoby mieć jaja xD
3
Pralko-suszarka
@Geek0n92: żeby tak kobiety gonić do odpowiedzialności jak to się robi z facetami….
2
moll
@lycaon_pictus: nie napisałam, że jest w 100% skuteczne. Do tego potrzebne byłoby całkowite usunięcie jajec, ale aż tak nikt go nie okaleczy xD
2
l.....o
ale aż tak nikt go nie okaleczy

@moll: teściu pewnie by to zrobił
2
Pharos
Pharos
@moll: Przepraszam!
2
lycaon_pictus
zrób wazektomię, najlepsze zabezpieczenie twoich interesów

@moll: Nie jest w 100% skuteczne, po za tym też możliwe komplikacje.
1
Qullion
@mirko_anonim: przestań ją grzmocić to problem się rozwiąże. Na co ci baba, którą tylko dymasz.
1
G.....2
G.....2
@Pralko-suszarka: Aha. To Ty piszesz ogólnie a ja pisze konkretnie o tej sytuacji. Oczywiście jak ktoś zrobi dziecko to niech bierze na klate
1
Pharos
Pharos
jakby usłyszał to co ten tu wypisuje

@moll: Przecież to troll.
1
moll
@Pharos: musisz psuć zabawę? Jedna z "ciekawszych" zarzutek w ostatnim czasie
1
mirko_anonim
Anonim (nie OP): Nie, bo urodzone dziecko nabywa osobne prawa niezależnie od decyzji rodziców. Prawo do alimentów to prawo dziecka.

─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
1