Wpis z mikrobloga

#gitara #gitaraelektryczna Hej, ostatnio pytałem o torrencik do rocksmitha, gierka załatwiona, mam nawet gitarkę elektryczną i interfejs audio (stary sound blaster HD). Z tego co zauważyłem jest problem z zakłóceniami, na odsłuchu potrafi się pojawić dziwny, ostry szum, jak bawię się potencjometrami w gitarze to czasem ustaje albo się pojawia (generalnie najlepiej jest gdy ustawiam wszystkie efekty na 0), prawdopodobnie to nie pozwala to na luźną grę, nie mogę nawet tutorialu strojenia zakończyć, blokuje się na 3 strunie. Zastanawiam się czy to może być wina przetworników, wewnętrznej elektroniki czy kabla. Może znacie jakieś spoko poradniki do diagnozowania takich rzeczy? Sama gra w tym nie pomaga tylko wywala 'stroik' poza skalę. Z samym mikrofonem (pomijaniem całej elektroniki gitary) działa ok.
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@czarny_piotrus: ktory? ja mialem live a potem x-fi z ktorego juz nie korzystam, najlepszy to interfejs usb. Pobaw sie gainem, wzmocnieniem sygnalu, moze skrec poty. Ja to bym se popykam w Frets on Fire albo Clone Hero. A nie masz jak pozyczyc 2 byle jakiego wiosla sprawdzic, czy bedzie to samo sie dziac?
  • Odpowiedz
@czarny_piotrus: ja bez interfejsu podlaczalem kabelem bezpośrednio pod wejscie mikrofonu to było podobnie, na zmianę nie działala w grze kalibracja gitary bo grała jakby za cicho a innym razem było słychać tylko przester nawet jak tłumilem wszyskie struny
  • Odpowiedz