Wpis z mikrobloga

@Xianist: co jak to PRZECIEŻ PRZEDSIĘBIORCY SĄ GNĘBIENI W POLSCE ROZUMIESZ???? CO JAK TO ODPROWADZA REALNIE 10% DOCHODU A NA ETACIE 35% LUDZIE ONI MAJĄ NAJGORZEJ
  • Odpowiedz
@Xianist: Rząd PiS wydrukował 39% inflacji w latach 2019-2023 ale teraz starają się ludziom powiedzieć, że ktoś jest biedny bo inny podatnik płaci podatek liniowy. Sprawdźcie gdzie PiS przewalił te mld wydrukowane w czasie Covidu czy dopłaty dla deweloperów w BK2% to się dowiecie dlaczego jesteście biedniejsi i kto tą kasę zyskał i teraz nią obraca
jacos911 - @Xianist: Rząd PiS wydrukował 39% inflacji w latach 2019-2023 ale teraz st...

źródło: adam_swoj

Pobierz
  • Odpowiedz
@Xianist: Jakby ludzie tak chętnie walczyli żeby samemu płacić nizsze podatki jak chcą, żeby inni płacili wyższe ¯\(ツ)/¯ no ale moze faktycznie sa ludzie którzy uważają, ze 32% w drugim progu to fajna i sprawiedliwa sprawa, wystarczy cale zawrotne 2.5k euro żeby w niego wpadać. No dobra 3, bo kwota wolna
  • Odpowiedz
  • 2
@23kulpamens przciez już to robią, ale podatki muszą od tego tu odprowadzać. XD a w innych krają zapłać jeszcze większe podatki. Już stary regresywnyh podatków.
  • Odpowiedz
@fraciu: Ważna jest wartość albo siła nabywcza tego co zostaje Ci w kieszeni po zapłaceniu podatku, mniej to jaki procent podatku zapłacisz. Jak juz to podatki powinny być obniżone dla ludzi na UoP, a nie podniesione dla pozostałych, bo to jest chore żeby na dzień dobry płacić 40% oficjalnie, a do tego część podatków płacił pracodawca, czego większość ludzi nie wie.
  • Odpowiedz
  • 1
@23kulpamens jasne że jest ważna ale ważny też jest dostęp do usług itp. a tego bez podatków nie zrobisz.

Skąd masz te 40%?

Ale bardzo dobrze że pracodawca płaci, nie powinno nas to nawet interesować. Firmy w Polsce tylko by brały, wybuduj drogę, lotnisko, daj wyszkolonych pracowników, dej, dej.
  • Odpowiedz
@OskarDeveloperski: miałem, prowadziłem przez kilka lat , aczkolwiek Teraz pracuje przy projektach wielomiliardowych w branży finansowej co spełnia mnie w 100%. Jak możesz się domyśleć takich przedsięwzięć nie realizuje się na własnej działalności.
  • Odpowiedz
jasne że jest ważna ale ważny też jest dostęp do usług itp. a tego bez podatków nie zrobisz.

@fraciu: no nie zrobi się tego bez podatku, ale nie powiesz mi że podnoszenie podatków w Polsce służy do podnoszenia jakości usług. Podnisiono składkę zdrowodtną tylko po to żeby zabrać 13 mld z NFZ. Jedyne co się zwiększa po podnisieniu podatków to ilość wyprowadzanych piniędzy z budżetu.

Skąd masz te
  • Odpowiedz