Wpis z mikrobloga

Autostrada a1 od katowic na północ to jest jakiś żart xD Kto jechał ten wie.
Fałdy, wypiętrzenia na drodze, tak że cały samochód podskakuje jakby miał się katapultować.
Ograniczenie do 80km/h
#podroze #motoryzacja
  • 50
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@frenm: jechałem tamtędy pierwszy raz w maju, myslalem, ze zaraz założę opaskę na oko i zacznę śpiewać szanty, tak bujało jak na morzu; natomiast tunel pod ursynowem w Warszawie chyba próbuje mu dorównać, bo też nieźle faluje
  • Odpowiedz
  • 12
no tak, bo jechanie 140 tam gdzie ograniczenie do 80, to standard, bo przecież "ja wiem lepiej".

@mk321: No tak, bo stałe ograniczenie do 80 km/h to standard na prostym odcinku autostrady o długości kilku dziesięciu kilometrów.
  • Odpowiedz
@Sabr: ono nie jest stałe na odcinku kilkudziesięciu kilometrów, bo ciągle się zmienia 80 - 110 - 140. Jjak ktoś na ograniczeniu 80km/h jedzie 140 to nie powinien być zaskoczony efektami specjalnymi.

Jeżdżę tym odcinkiem autostrady po kilka razy w miesiącu praktycznie odkąd ją otworzyli z 10 lat temu. Degradacja była bardzo szybka, bo już rok po otwarciu widać było, że coś jest z nią nie tak. Dziwne jest więc,
  • Odpowiedz
@Sabr @cwlmod czy wy umiecie czytać? Jeśli jest ograniczenie na prostej drodze, to z jakiegoś powodu.

Jakby walnął w drogę meteoryt i zrobił dziurę albo przeszła Godzilla i byłyby nierówności, to zanim by to naprawili, to by postawili ograniczenie. Na prostej drodze.

Czy przejście Godzilli to norma? Nie. Ale po coś jest to ograniczcie. Jak nie przestrzegasz i wjedziesz w dziury ze 140, mimo że było ograniczenie do 80, to
  • Odpowiedz