Wpis z mikrobloga

Autostrada a1 od katowic na północ to jest jakiś żart xD Kto jechał ten wie.
Fałdy, wypiętrzenia na drodze, tak że cały samochód podskakuje jakby miał się katapultować.
Ograniczenie do 80km/h
#podroze #motoryzacja
  • 50
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cwlmod

Tylko weź się kłóć jak tych durnych ograniczeń jest cała masa :/

Jakby każdy walczył o to w swojej okolicy, to jakby się jechało przez całą Polskę, to by było mniej.
  • Odpowiedz
Ja przecież nie będę walczył o jakieś ograniczenie w miejscu, które widzę pierwszy (i pewnie ostatni) raz na oczy. Nawet nie wiem czy takie ograniczenie potrzebne (bo może okresowo coś się pojawia albo po prostu nie zauważyłem)

@mk321: Ja już nie wiem któremu ograniczeniu ufać. Ile takich miejsca widziałeś? https://www.youtube.com/watch?v=s3WIFBNHIvY

Ograniczenie z d--y 90->50. Kto niby miałby tam zwolnić jak tam nic nie
cwlmod - >Ja przecież nie będę walczył o jakieś ograniczenie w miejscu, które widzę p...
  • Odpowiedz
@cwlmod nie mam pojęcia. Może chodziło im o tą załataną dziurę na drodze (może zanim była załatana i znowu nie zdjęli po robocie). Tylko tutaj znowu widoczna znakoza. Najpierw 70, potem 50 w tak krótkim odstępie. Jakby ktoś chciał się stosować, to bardziej musi patrzeć na znaki niż na drogę. Żeby ktoś zdążył zauważyć i zwolnić, to trzeba stawiać wcześniej. Lepiej postawić ten jeden 50 kawałek wcześniej i już. Może ktoś
  • Odpowiedz
nie mam pojęcia

@mk321: A ja obstawiam wyjazd drogi leśnej. Może błota nanosza i czasami jest tam ślisko, ale od tego sa inne znaki xD

Właśnie takich ludzi jak Usuń Znak trzeba wspierać.

Ja się ciągle nie mogę zebrać żeby opieprzyć urząd w Łodzi za ich żenującą drogę dojazdową na której dostałem fotkę od tajniaków. Zobacz sobie wjazd do łodzi od strykowa i gdzie zaczyna się TEREN
  • Odpowiedz
@cwlmod

@mk321: A ja obstawiam wyjazd drogi leśnej. Może błota nanosza i czasami jest tam ślisko, ale od tego sa inne znaki xD

Jeszcze jest tam mostek. Ale nie wiedzę żadnego zwężenia. Może okresowo zamarza, ale od tego też jest
mk321 - @cwlmod 
 @mk321: A ja obstawiam wyjazd drogi leśnej.  Może błota nanosza i c...

źródło: A-32

Pobierz
  • Odpowiedz
Właśnie o to chodzi, że jak jadę, to nie zauważę wszystkiego, więc chcę ufać znakom i zwolnię. Jak przejechałem raz i było bez sensu to też nie wiem czy jest sens z tym walczyć. Tylko ci co często tamtędy jeżdżą wiedzą czy coś jest potrzebne czy nie.

@mk321: No to przecież w Polsce jest zupełnie na odwrót. Nastawiają ograniczeń, która nie są potrzebne to potem nikt ich nie słucha gdy faktycznie są.
  • Odpowiedz
@cwlmod:

Zobacz sobie wjazd do łodzi od strykowa i gdzie zaczyna się TEREN ZABUDOWANY xD

Dosłownie każdy anty-punkt w rozporządzeniu o stawianiu znaków/terenu zabudowanego został tam złamany xD

Wspaniałe miejsce xD sam kiedyś się zbierałem żeby się z nimi skontaktować jak tam regularnie jeździłem, ale przestałem jeździć, punkty wygasły i jakoś zapomniałem xD
  • Odpowiedz
@cwlmod

Bez przesady. Nikt nie weźmie na siebie weryfikacji takich zgłoszeń ani sugerowania łamania prawa.

No z tym trochę mnie poniosło. Ale z drugiej strony np. w Waze lub Janosiku masz powiadomienia, że pojazd na poboczu, jakieś dziury, progi zwalniające lub policja. Zgłoszenia że droga zamknięta albo coś jest nie tak nie wiem jak są weryfikowane. Pewnie tylko na podstawie społeczności (jak kilka osób potwierdzi, a jak nie, to znika).
  • Odpowiedz