Wpis z mikrobloga

W nawiązaniu do wpisu https://wykop.pl/wpis/77737609/tez-zapinacie-pasy-jak-chodzicie-z-ekipa-po-miesci to gdzie nosicie rzeczy osobiste? Kiedyś szyli bardziej praktyczne spodnie, miałeś 10 kieszonek i różne przedmioty tam lądowały, a dzisiaj się nosi cienkie spodenki z 2 małymi kieszeniami z przodu i chyba dlatego popularność zyskały torebki i nerki.

Jak idę na zakupy lub na basen, to plecak i wszystko tam ląduje.

Jak idę na dłuższy spacer, to plecak jest niewygodny. Szybko się męczę. W lecie mocniej się pocę.

W zimie kurtka - to wtedy klucze, portfel, telefon, karty, jakieś potrzebne dokumenty - wszystko tam ląduje.

W lecie w przypadku krótkich spodenek:

- telefon - do jednych nie wejdzie, do drugich ledwo co i boję się, że wypadnie
- klucze - lądują luzem w kieszeni, co trochę wadzi, ale po dłuższym chodzeniu masz pewność, że powstanie dziura
- portfel - podobnie jak z telefonem, wolę już luzem włożyć potrzebne dokumenty (w tylnej nie próbowałem, bo strach)

A jak kupisz lub dostaniesz jakieś większe przedmioty, to nie ma co z nimi zrobić.

Jakieś cięższe i duże objętościowo przedmioty w kieszeniach działają jak ciężarki, czyli po dłuższym chodzie zaczniesz odczuwać mięśnie w tym miejscu. Gładki materiał włożonych przedmiotów będzie powodował mniej otarć, itd.

W spodniach (krótkich i długich) kiedyś miałem otarcia od szwów - ok, nosiłem wtedy cottonworldy, a teraz dłuższe bokserki.

Ale ciekawi mnie, w czym wykopki noszą rzeczy osobiste. Czy zawsze plecak / torba / nerka, czy wszystko w spodniach.

#modameska #spodnie #ubierajsiezwykopem
@stuparevic +2426
Też zapinacie pasy jak chodzicie z ekipą po mieście? ( ͡° ͜ʖ ͡°) #heheszki #humorobrazkowy
SendMeAnAngel - W nawiązaniu do wpisu https://wykop.pl/wpis/77737609/tez-zapinacie-pa...

źródło: 952c2c74eedd887bd5a04c2198068cc1e8889098c30d36e26739790e26b6c557

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SendMeAnAngel Najprostsze spodnie trekkingowe z Decathlonu, 5 kieszeni głębokich, odpinane nogawki jak jest za ciepło. Do tego nerka na biodro, wygodna saszetka typu Helikon Bandicot, plecak na plecy jak trzeba zabrać coś więcej, mały 20l plecak z Decathlonu. I człowiek wygląda normalnie a nie jak ostatnia ciota z torebeczką na ramieniu
kikiton - @SendMeAnAngel Najprostsze spodnie trekkingowe z Decathlonu, 5 kieszeni głę...

źródło: temp_file3041375441816891106

Pobierz
  • Odpowiedz
@SendMeAnAngel: codziennie, do pracy - plecak, dojeżdżam rowerem/motocyklem więc po pracy zakupy do plecaka i elo
jak wychodzę na miasto chlać to bojówki (no ale nie moro tylko czarne jak człowiek), gotówka w kieszeń, telefon, klucze ew. fajki i mokre chusteczki i to wszystko
Czasami jak dłuższy wypad to plecak i w nim wszystko.
Nie rozumiem ludzi co noszą ze sobą portfele wypchane uj wie czym, dokumenty, karty, hajs a
  • Odpowiedz
@SendMeAnAngel: zwykłe heteroseksualne jeansy:
- w lewej kieszeni przedniej: telefon
- w prawej kieszeni przedniej: portfel i/lub słuchawki TWS
- w malutkiej kieszonce, co nikt nie wie po co istnieje: klucze
  • Odpowiedz
@SendMeAnAngel
Prawa kieszeń - telefon - nie lubię dużych smartfonów więc nie mam problemu, żeby go tam zmieścić.
Lewa kieszeń - słuchawki, klucz (1szt.) do domu+pastylka do domofonu oraz ewentualnie kluczyk do samochodu.
Prawa tył - mały portfel w którym się mieści tylko bilon, gotówka i dowód osobisty.
Niczego więcej nie potrzebuje.
  • Odpowiedz