Aktywne Wpisy
witold54 +67
#tatacontent
Bombelek od kilku dni w żłobku - zainstalowałem w telefonie żłobkową apkę. Dziś rano powiadomienie.
Tamagotchi vibe¯_(ツ)_/¯
Bombelek od kilku dni w żłobku - zainstalowałem w telefonie żłobkową apkę. Dziś rano powiadomienie.
Tamagotchi vibe¯_(ツ)_/¯
Od wielu, wielu lat mam problem z prolaktyną - oscyluje ona na poziomie 30-50. Mówią, że przez leki SSRI, które brałem wielokrotnie na zaburzenia lękowe (aktualnie nie biorę od 2 miesięcy).
Testosteron 350-390 na przestrzeni roku. Wiek 26 lat...
Jutro idę na kolejne duże badania krwi.
Planuję #trt bo od lat chodzę na #silownia i zero progresu, do tego stany lękowe, ataki paniki, depresja, mikro ginekomastia na prawym sutku i strasznie wątła budowa ciała - czego mam serdecznie dość.
Rok temu robiłem też badanie prolaktyny z obciążeniem .Prolaktyna – test z Metoclopramidem 3 punktowy.
Wyszło jak na screenie.
Lekarz stwierdził, że przysadka OK przy takim wyniku.
Co myślicie?
#trt #prolaktyna #endokrynologia #badania #badaniakrwi #hormony #testosteron #ssri #antydepresanty #mikrokoksy
W wielkim skrócie, abyś zrozumiał bo tu każdy napisał dobrze i @Lewusx
- Jeśli źle się czujesz, to źle się czujesz przez prolaktyną, a nie testosteron
- Jeśli nie znaleziono przyczyny lub leków nie da się zmienić powinneś brać dostinex. Lek
@Kasahara Na progres OK, ale na sylwetkę w sposób wizualny? Mam problem taki, że na siłowni w lustrze gdy ćwiczę to jestem 1/2 kogoś, kto jest w moim wieku... twarz szczupła i wąska. Ręce patyczki, a w brzuchu 88 cm obwodu... zacznę jeść to zaraz mnie zalewa, a podnoszenie ciężarów od wielu lat = bardzo marne efekty (siłowo także).
Jadłem sporo izoflawonow i inhibitorów 5a reduktazy i wywaliło mi przez nie prolaktynę, wyzerowalo libido. (Dopiero później dowiedziałem się że owe substancje są tymi inhibitorami i zmniejszają naturalnego testa i dht, a izoflawony są estrogenne i również są antyandrogenami). Gotuj kola, bacopa monnieri, ashwaghanda, mięta itp mają działanie jak finasteryd a sporo warzyw i ziół wywalają prolaktynę i są antyandrogenami, jak np oregano, cebula, zielona cebulka, spiczasta papryka.
Przecież soja czy cokolwiek ma marginalnym impact. Zerowy. Czy to na DHT czy na prolaktynę. I gdzie tu na badaniu masz wywaloną prolaktynę? Przecież jest w normie.
Powiem tak łyknąłeś suplementacyjną zarzutkę i wpis wręcz brzmi jak trolling. Wszystko co piszesz ma 0-1 % wpływu brane nawet jednocześnie.
Ty to masz TSH w glebie, zobacz Ft3 i Ft4