Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Koszty życia w Polsce są ogromne, a zarobki żałośnie niskie. J Paliwo i auta tak drogie, że nie opłaca się podróżować. E Mam już dość. B Od tego roku zaczynam prowadzić minimalistyczny styl życia. A Będę kupowała tylko to, co niezbędne. Ć Żadnych wyjść do klubów/barów/restauracji/kina/centrów handlowych. Gotowanie w domu prostych potraw z tanich składników i zero marnowania żywności. Rezygnacja ze wszystkich płatnych usług typu Netflix czy Spotify - zamiast tego torrenty. U Używanie zwykłego telefonu komórkowego za 100 zł zamiast iPhone kosztującego 5000. K Usunięcie mediów społecznościowych. R Koniec z życiem na pokaz, nie obchodzi mnie co pomyślą znajomi czy sąsiedzi. Ó Nie mam zamiaru ich naśladować i brać udziału w wyścigu szczurów. W Amen.

#polska #inflacja #pieniadze #zycie #oswiadczenie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Ja tak robię od dekad. I to co odłożę przeznaczam na inwestowanie, a część na podróże.
Do restauracji chodzę jak muszę (czasami na wyjazdach, a na te bliższe wybieram kwaterę z kuchnią i sam gotuję), w galerii handlowej byłem ostatni raz przed pandemią (w banku), nie mam żadnych Netflixów czy innych temu podobnych, jednie abonament na internet i podstawową telewizję za 50 zł, telefon - model z 2016 roku
  • Odpowiedz