Wpis z mikrobloga

Siemano rowerowe świry. Mam pytanie. Pojeździłem ostatnio trochę i nawet mi się spodobało ale mój rower to stary rower miejski i ciężko na nim pojeździć po górkach a tego u mnie w okolicy pod dostatkiem. Da się kupić jakiś szosowy rower za powiedzmy 2000zl czy nie ma to sensu bo hehe minimum 10 koła. Nie chcę wydawać milionów cbl bo nie wiem na ile mi ta zajawka zostanie a pojeździł bym jakieś dłuższe odcinki.
#rower #kolarstwo #szosa
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PrezesKarp
Ja bym się przyczaił na jakąś najtańszą używkę z OLX
Na pierwszym sztywnym góralu ze zmienionymi oponami śmigałem prawie setki i co pokręciłem przy częściach to tylko ja wiem ile frajdy, dużo się możesz nauczyć. A w starych MTB o niskie przełożenia nie trudno. Im lżejszy tym lepiej, no i przede wszystkim zmienić opony na GŁADKIE lub idąc dalej też może cienkie.
Potem se dokupisz jakąś szosę, elo
  • Odpowiedz
Da się kupić jakiś szosowy rower za powiedzmy 2000zl

@PrezesKarp: Oczywiście, że się da. Można kupić za dwa koła rometa huragana na clarisie. Prestiż zerowy, ale to normalna szosa, którą można ubranym na ciasno popylać ze średnią 30km/h. Można też używkę na lepszym osprzęcie w tej cenie wyhaczyć. Jest od paru lat boom na rekreacyjne jeżdżenie szosą i dużo jest ofert od ludzi, którzy kupili, ale nie jeździli. Z rowerami
  • Odpowiedz
  • 0
@Tymajster Spodobało mi się a u mnie w okolicy i Beskid niski i kawałek dalej Bieszczady ale na tym sprzęcie można pomarzyć i widzę po prostu jak przychodzą górki to inni na takich szosach mnie bez problemu mijają. Tylko nie wiem na ile to chwilowa zajawka. Przeglądam olx właśnie i widzę, że jest tego sporo do dwóch koła. Muszę tylko iść do jakiegoś sklepu żeby mi ktoś dobrał rozmiar ramy chociaż
  • Odpowiedz
@PrezesKarp: Wspomniany wcześniej Huragan na Claris to bardzo spoko budżetowa opcja, tylko jak po górkach to kaseta 11-34 z tyłu i można latać wszędzie. 4 lata ujeżdżam takowy :-)
  • Odpowiedz
@PrezesKarp: okolice Krosna, Gorlic? Ja jestem z Podkarpackiego.
Ja jak kupowałem szosę, to ją wylicytowałem na Allegro i jak pojechałem do gościa, to pierwszy raz w życiu dopiero na kolarzówke siedziałem :v
A rozmiar dobrałem po prostu z tabel w internecie. Masz ponad 190 cm?
  • Odpowiedz
@PrezesKarp: to szukaj ramy 58 cm i kupuj. Jaki kupisz taki będzie dobry.
O ile to możliwe szukaj takich z korbą kompaktową, tj. 50/34. A kaseta to już koniecznie, żeby miała co najmniej 28 zębów na najwiekszej koronce. Jak kupisz jakiegoś 52/39 i 11/23 na kasecie to będą zbyt twarde przełożenia i będziesz musiał zainwestować w napęd, żeby mieć optymalne przełożenia.
Nawet na Tour de France nie jeżdżą już na
  • Odpowiedz