Aktywne Wpisy

smutny_kojot +489
źródło: 20250805_083623
Pobierz
Besalama +1122
Dojrzałość to uświadomienie sobie, że w filmie „Titanic” Rose postanawia wrzucić do morza wisiorek wart 250 milionów dolarów ku pamięci bezrobotnego mężczyzny. Zupełnie ignoruje fakt, że odkrywca, który doprowadził ją do wraku statku, poświęcił całą swoją karierę na odnalezienie tego naszyjnika. Mimo to, trzymała go przez dekady, na wypadek gdyby wróciła na miejsce katastrofy, tylko po to, by wyrzucić go do oceanu bez żadnego powodu…
Tymczasem zręcznie pomija fakt, że pozwoliła Jackowi
Tymczasem zręcznie pomija fakt, że pozwoliła Jackowi
źródło: rose
Pobierz

#rower #kolarstwo #szosa
https://www.centrumrowerowe.pl/rower-fitness-felt-verza-speed-20-pd38838/?v_Id=213589&utm_source=google&utm_medium=cpc&gad_source=1
https://www.centrumrowerowe.pl/rower-crossowy-superior-rx-510-pd36145/
Ja bym się przyczaił na jakąś najtańszą używkę z OLX
Na pierwszym sztywnym góralu ze zmienionymi oponami śmigałem prawie setki i co pokręciłem przy częściach to tylko ja wiem ile frajdy, dużo się możesz nauczyć. A w starych MTB o niskie przełożenia nie trudno. Im lżejszy tym lepiej, no i przede wszystkim zmienić opony na GŁADKIE lub idąc dalej też może cienkie.
Potem se dokupisz jakąś szosę, elo
@PrezesKarp: Oczywiście, że się da. Można kupić za dwa koła rometa huragana na clarisie. Prestiż zerowy, ale to normalna szosa, którą można ubranym na ciasno popylać ze średnią 30km/h. Można też używkę na lepszym osprzęcie w tej cenie wyhaczyć. Jest od paru lat boom na rekreacyjne jeżdżenie szosą i dużo jest ofert od ludzi, którzy kupili, ale nie jeździli. Z rowerami
źródło: temp_file3930112586508718938
PobierzJa jak kupowałem szosę, to ją wylicytowałem na Allegro i jak pojechałem do gościa, to pierwszy raz w życiu dopiero na kolarzówke siedziałem :v
A rozmiar dobrałem po prostu z tabel w internecie. Masz ponad 190 cm?
O ile to możliwe szukaj takich z korbą kompaktową, tj. 50/34. A kaseta to już koniecznie, żeby miała co najmniej 28 zębów na najwiekszej koronce. Jak kupisz jakiegoś 52/39 i 11/23 na kasecie to będą zbyt twarde przełożenia i będziesz musiał zainwestować w napęd, żeby mieć optymalne przełożenia.
Nawet na Tour de France nie jeżdżą już na