Aktywne Wpisy
LaurenceFass +175
Dzietność 1.1 w Polsce.
Wyobrażam sobie, że za 100-200 lat kiedy społeczeństwa europejskie zostaną wyparte (albo się ogarną - mniej prawdopodobne) obecne czasy będą postrzegane jako okres całkowitej ciemnoty (IQ spada...), degeneracji. Trudno szukać podobnego okresu w całej historii Polski.
Ludzie bali się wojny atomowej, a okazuje się, że zwykły konsumpcjonizm, materializm, wygodnictwo i porzucenie dotychczasowej kultury przez większą część społeczeństwa da znacznie gorsze skutki. Wojna atomowa skończyłaby się zniszczeniem kilkunastu miast i
Wyobrażam sobie, że za 100-200 lat kiedy społeczeństwa europejskie zostaną wyparte (albo się ogarną - mniej prawdopodobne) obecne czasy będą postrzegane jako okres całkowitej ciemnoty (IQ spada...), degeneracji. Trudno szukać podobnego okresu w całej historii Polski.
Ludzie bali się wojny atomowej, a okazuje się, że zwykły konsumpcjonizm, materializm, wygodnictwo i porzucenie dotychczasowej kultury przez większą część społeczeństwa da znacznie gorsze skutki. Wojna atomowa skończyłaby się zniszczeniem kilkunastu miast i
#krwiodawstwo
Właściwie to czemu nikt nie zwraca uwagi na to że w Polsce wartość litra krwi do zeznania podatkowego została ustalona na 130zł w 2005 roku? Czym było 130zł 19 lat temu a czym jest dzisiaj? xD
Właściwie to czemu nikt nie zwraca uwagi na to że w Polsce wartość litra krwi do zeznania podatkowego została ustalona na 130zł w 2005 roku? Czym było 130zł 19 lat temu a czym jest dzisiaj? xD
#rower #kolarstwo #szosa
https://www.centrumrowerowe.pl/rower-fitness-felt-verza-speed-20-pd38838/?v_Id=213589&utm_source=google&utm_medium=cpc&gad_source=1
https://www.centrumrowerowe.pl/rower-crossowy-superior-rx-510-pd36145/
Ja bym się przyczaił na jakąś najtańszą używkę z OLX
Na pierwszym sztywnym góralu ze zmienionymi oponami śmigałem prawie setki i co pokręciłem przy częściach to tylko ja wiem ile frajdy, dużo się możesz nauczyć. A w starych MTB o niskie przełożenia nie trudno. Im lżejszy tym lepiej, no i przede wszystkim zmienić opony na GŁADKIE lub idąc dalej też może cienkie.
Potem se dokupisz jakąś szosę, elo
@PrezesKarp: Oczywiście, że się da. Można kupić za dwa koła rometa huragana na clarisie. Prestiż zerowy, ale to normalna szosa, którą można ubranym na ciasno popylać ze średnią 30km/h. Można też używkę na lepszym osprzęcie w tej cenie wyhaczyć. Jest od paru lat boom na rekreacyjne jeżdżenie szosą i dużo jest ofert od ludzi, którzy kupili, ale nie jeździli. Z rowerami
Ja jak kupowałem szosę, to ją wylicytowałem na Allegro i jak pojechałem do gościa, to pierwszy raz w życiu dopiero na kolarzówke siedziałem :v
A rozmiar dobrałem po prostu z tabel w internecie. Masz ponad 190 cm?
O ile to możliwe szukaj takich z korbą kompaktową, tj. 50/34. A kaseta to już koniecznie, żeby miała co najmniej 28 zębów na najwiekszej koronce. Jak kupisz jakiegoś 52/39 i 11/23 na kasecie to będą zbyt twarde przełożenia i będziesz musiał zainwestować w napęd, żeby mieć optymalne przełożenia.
Nawet na Tour de France nie jeżdżą już na