Wpis z mikrobloga

#programista15k #programowanie #it #kariera #csharp #gamedev

Hej, czy ktoś z was przebranżowił się z programisty #gamedev na inną działke w IT? Jak wam poszło? Ile mieliście doświadczenia? Co teraz robicie i czy jesteście zadowoleni? Uczyliście się na nowe stanowisko czy wystarczyło obecne doświadczenie? Żałujecie decyzji?

Zastanawiam się nad zmianą z c# na coś blisko temu albo może wyuczyć się na nowo na jakiegoś np devopsa.
Swoją drogą u mnie np w pracy dwie osoby co były w webówce ale zachciały robic gry, zazwyczaj w drugą strone to działa xd
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DoubleWu: U mnie w korpo Product Owner jest po geodezji, drugi Product Owner jest po pedagogice. Jeden FrontEndowiec jest po licencjacie z informatyki i ekonometrii. Drugi FrontEndowiec jest po „Turystyce i rekreacji”. Tester jest tylko „dziennikarstwie” ma tylko licencjat. Z Backendowcow Java Developerów jestem tylko sam w zespole i mam wykształcenie. Pracuje w korpo finansowym.

Wszystko da się zrobić i przebranżowić, ograniczenia są tylko w Twojej głowie.
  • Odpowiedz
@DoubleWu: Ja pracowałem 8.5 lat w gamedev i przeszedłem do korpo które robiło troche rzeczy na Unity. A potem kolejne korpo które robiło na Azurze. Wszystko przez kontratornie, firmy z USA. Robie głwónie C#, troche python i troszke C++. Myślę że najbardziej owocne w tym procesie było zrobienie jednego serwisu w flutter/dart+firebase oraz hobbystycznego projekciku w Blazorze, bo o tym mogłem opowiedzieć na rekrutacjach. A no i w gamedev to
  • Odpowiedz
@DoubleWu: W skrócie musisz postarac się dodać do CV/LinkedIn rzeczy które wymagane sa poz gamedev
I musisz na rekrutacji pokazać że jesteś ogarnięty i że dużo potrafisz z tego czego szukają. Ogólnie zauważyłem że czesto dla firm wazne jest mieć doświadcznei w pracy nad realnemy produktami, bo chyba z połowa IT to są rzeczy które nigdy nie zostają ukończone i/albo nikt ich nie uzywa
  • Odpowiedz