Wpis z mikrobloga

@Lowca90: zawsze mnie to dziwiło czemu jak ludzie mają możliwość zrobić sobie podłogę z litego drewna to zamiast poukładać po ludzku na wzór angielski to tną te dechy na milion kawałeczków i układają np. w jodełkę. To coś na zdjęciu to wygląda tak nieprawdopodobnie, że byłbym bardziej skory uwierzyć, że to linoleum z nadrukowanym wzorkiem xD
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@Pandillero bo mogą, ludzie mają różne gusta. Tutaj dodakowo rękę na budynku trzyma konserwator zabytków. Jest to wzór historyczny w tym budynku odnowiony po wojnie i nie można sobie od tak wywalić podłogi i zrobić zwykłego wzoru angielskiego. Teraz bardzo rzadko układa się takie wzory ale czasami trafi się coś innego niż zwykle deski lub jodełki. Kiedyś taka podłoga to był kunszt rzemiosła, dziś w większości leci się masowym schematem
  • Odpowiedz
Kiedyś taka podłoga to był kunszt rzemiosła

@Lowca90: i dobrze, że to czas przeszły dokonany. Kiedyś ludzie tak samo uważali renesansowe meble za "kunszt rzemiosła" a dzisiaj to przerost formy nad treścią.

bo mogą, ludzie mają różne gusta.

@Lowca90: i elo. Najlepiej to zamknijmy mordy nt. muzyki, wystroju, filmu, kultury, motoryzacji czy czegokolwiek. Uniwersalna metoda jak stłumić rozmowę w zarodku.
  • Odpowiedz
via Android
  • 3
@Pandillero ale ludzie mają różne gusta, tu nie ma o czym dyskutować. Tobie się nie podoba, a niektórzy płacą duże pieniądze za takie coś w swoim domu. W swojej karierze zawodowej zrobiłem mnóstwo podłóg, które dla mnie są brzydkie. Jednak to klient ma być zadowolony z efektu mojej pracy. Jednym podoba się bmw innym mercedes a innym dacia.
  • Odpowiedz
Tutaj dodakowo rękę na budynku trzyma konserwator zabytków. Jest to wzór historyczny w tym budynku odnowiony po wojnie i nie można sobie od tak wywalić podłogi i zrobić zwykłego wzoru angielskiego.

@Lowca90: ło, to tego nie wiedziałem, że na wnętrzu też konserwator trzyma łapę ()
  • Odpowiedz