Aktywne Wpisy

mirko_anonim +32
✨️ Czy warto oszczędzać na młodości dla wolności finansowej? Ⓘ
Czy warto oszczędzać na młodości, aby przejść na FIRE?
Jestem orędownikiem wolności finansowej, ale wykazuję daleko idący sceptycyzm w stosunku do skrajnego oszczędzania celem jej osiągnięcia.
Co to za życie? Nie kupuje iPhonów ani samochodów, so far so good ale też nigdzie nie wyjeżdżać, nie uczestniczyć w wydarzeniach kulturalnych, zadowalać się śmieciowym jedzeniem… To nie brzmi fajnie. Ja wiem, są ludzie żyjący z zasiłków
Czy warto oszczędzać na młodości, aby przejść na FIRE?
Jestem orędownikiem wolności finansowej, ale wykazuję daleko idący sceptycyzm w stosunku do skrajnego oszczędzania celem jej osiągnięcia.
Co to za życie? Nie kupuje iPhonów ani samochodów, so far so good ale też nigdzie nie wyjeżdżać, nie uczestniczyć w wydarzeniach kulturalnych, zadowalać się śmieciowym jedzeniem… To nie brzmi fajnie. Ja wiem, są ludzie żyjący z zasiłków

straszny_cham +627
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

#prawo #gospodarka #ekonomia #biznes #firma #4konserwy
Nie wiem, czy Gwiazdowski jest profesorem nadzwyczajnym (chyba nie), ale zwyczaj jest taki, że doktorów habilitowanych nazywa się profesorami. Bo bliżej im do profesora zwyczajnego niż do doktora. Bo tak jest krócej i ładniej. Jest to jednak tylko zwyczaj, dobre maniery.
@mudkipz: Gdzie ty masz taki zwyczaj? Na uczelniach go nie ma, tym bardziej błędnie w mediach nie powinni tak określać.
Zobacz np. tutaj odnośnie do tytułowania doktorów habilitowanych profesorami: