Aktywne Wpisy

Ana77 +29
Boże, nienawidzę siebie. Nienawidzę, że zmarnowałam młodość i nigdy niczego nie doświadczyłam.
Jak widzę moje młode kuzynki, które moją już chłopaków to czuje potworny żal, że całą młodośc siedziałam w czterech ścianach. Boże jak mnie to boli jak widzę ich relacje i wsparcie chlopaków dla nich. Ich radość życia i to, że mają z kim spędzać czas. Jak na to patrze to dla mnie kosmos i rzecz nieosiągalna.
Ja całe życie w
Jak widzę moje młode kuzynki, które moją już chłopaków to czuje potworny żal, że całą młodośc siedziałam w czterech ścianach. Boże jak mnie to boli jak widzę ich relacje i wsparcie chlopaków dla nich. Ich radość życia i to, że mają z kim spędzać czas. Jak na to patrze to dla mnie kosmos i rzecz nieosiągalna.
Ja całe życie w

francis0440 +152

![Szpitale przekładają zabiegi, bo NFZ nie płaci [edycja 2025]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/e651cdd2df8622992dce7e129dc702ca591ed675fa66f972e7584cc252a01bef,q80.jpg)

Właściwie to dlaczego pociągi są takie drogie? Pociąg jest teoretycznie najbardziej ekologiczną formą transportu, ale chyba coś poszło nie tak w tej ekologii, że jest droższy niż przejazd autem lub samolotem.
#pkp #intercity #samoloty #katowice #warszawa #podroze
źródło: train-vs-plane
Pobierz@drogba90 no jest taniej, ale porównuję tutaj najszybsze formy dostania się do Warszawy na 10. EIP jest w końcu szybkim połączeniem międzymiastowym.
Tak wygląda sytuacja na jutro.
źródło: temp_file5761469440019843053
Pobierzźródło: Zrzut ekranu 2024-08-07 100648
PobierzJak wybierzesz lot za rok to pewnie za darmo ci go dadzą.
Kolej w przeciwieństwie jest jednak o wiele bardziej dostępna bo jest na Już.
Jakbyś latał tak jak możesz rezerwować pociągi to byś za takie loty płacić nie 100 zł a 500 albo i więcej.
@Ramone Ale chodzi też o te wszystkie koszty operacyjne, na Kanale Zero przestawili absurd PKP Cargo. W połączeniach pasażerskich pewnie jest podobnie.
@BetPay No nie masz. Gdzie jest lot za 70 zł? Podajesz tylko przykład pendolino a celowo pomijasz zwykle Intercity które są minimalnie wolniejsze a kosztują 70 zł albo mniej.
Dodatkowo w przeciwieństwie do samolotu czy pendolino te minimalnie wolniejsze pociągi mają Większą dostępność czyli obsługują
@Xelor: NA KRAJOWYM PIERWSZA KLASA XD
Może jeszcze Dreamlinera tam oczekujesz?
Krótsze trasy? Lokalni przewoźnicy autobusowi/Flixbus bo PKP może być droższe. Natomiast jeśli nie
W dodatku tu się pokazuje że to co podaje NIE JEST PRAWDĄ.
@Xelor: To pendolino nie jest nawet bardziej komfortowe, niż zwykłe IC. Ot dali sobie drożej, bo mogli, co nie znaczy, że tak musi być. Mamy ceny kolei wyższe, niż w Niemczech xd