Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 87
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

I chcę na wstępie zaznaczyć, nie osądzamy czy Algierka powinna startować ze względu na hormonalny boost, tylko odczarowujemy konserwatywny pogląd, że "zmieniła płeć" by zdobywać laury.

@Filippa: Czyli pomijasz faktyczny problem a zajmujesz się marginalnym #!$%@? kilku oszołomów? Piękny Whataboutism ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 36
@Filippa
tl;dr
Baba przegrała z chłopem który teraz podpisuje się jako baba bo chromosom Y jest zdegenerowany i w sumie to nie powinno go być.

Gratuluję. Myślę że masz szansę na medal w gimnastyce artystycznej bo takiego fikoła dawno nie widziałem ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
via Android
  • 40
@wojtoon Najpierw piszesz, że za długie i nie przeczytałeś a potem mówisz o fikołkach.

Skąd wiesz jeśli nie przeczytałeś?

Wszystko wypisałam o co chodzi w moim wpisie.

Kobieta z XY nie jest chłopem bo u niej Y nie spełnił funkcji i nie dał androgenowych fali hormonalnych w okresie płodowym przez co rozwój żeński został kontynuowany.
  • Odpowiedz
@Maslacki: faktyczny problem jest taki, że panująca narracja, to że chłop za babę się przebrał, a my nie wiemy nawet czy Imane ma choćby wyższy poziom testosteronu, nie mówiąc o chromosomach XY, gdyż nie podano nigdy wyników badań, a skompromitowana federacja i skompromitowany prezes sobie przeczą (federacja mówiła o testosteronie, a prezes o chromosomach). Wiemy, że urodziła się z żeńskimi narządami zewnętrznymi i że od zawsze startowała jako kobieta. Więc
  • Odpowiedz
  • 13
@Filippa czyli Imane Khelif może nie być w stanie zajść w ciążę naturalnie? Bez udziału sztucznych hormonów?

@WielkiNos miliony kobiet nie mogę zajść w ciążę, niezależnie od jakiegokolwiek wsparcia. Czego to miałoby dowodzić?
  • Odpowiedz
  • 10
Co ciekawe, gdyby eksperymentalne kastrować chłopców przed okresem dojrzewania to by wyglądali jak kobiety, tak samo macie kastratów płci męskiej przed okresem dojrzewania, zanim im się krtań zmodyfikuje i śpiewają w chórach operowych i mają żeńskie głosy.

@Filippa Castrati nie śpiewają w chórach operowych, tylko śpiewali, już się na szczęście nikogo nie kastruje, żeby ładnie śpiewał.
Trudno też mówić o eksperymentalności tego procederu, skoro był on przeprowadzany z premedytacją.

Ale ogólnie
  • Odpowiedz