Wpis z mikrobloga

#programowanie #programista15k #datascience #sztucznainteligencja

W poprzednim tygodniu byłem na dwóch rozmowach kwalifikacyjnych, żeby mieć jakiś ogląd tego, jak wygląda rynek. I moim zdaniem nie ma tragedii.

Oferty ciekawe. Te dwie zostały wybrane z ok 20, które dostałem w ciągu miesiąca.

-Pieniądze: ponad 6 lat expa, stanowiska deweloperskie do 200, leadowe powyżej, ai wyżej niż bi
-Rozmowy: bez zbędnych dodatków, jeden lub dwa etapy
-Zapotrzebowanie: seniorów w ai/bi/analizie danych chcą wszędzie. Ssanie jest ogromne, projektów ogrom.

Taki optymistyczny post przy niedzieli :)
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ja wgl nie wiem o co jest ta cała inba.

@JamesJoyce: po prostu obrona juniorów, nikt Cie nie atakuje, każdy zazdrości. Wychodzę z założenia, że takie osoby jak Ty i tak sobie poradzą, masz wiele powodów do zadowolenia, a juniorów trzeba jakoś pocieszać, nie dość, że mają pod górkę, konkurencja ogromna, to jeszcze im #!$%@?ć, że za mało robią. Jestem przekonany, że robią więcej niż juniorzy za czasów eldorado, czy
  • Odpowiedz
  • 0
@raneli: wiesz co, ale ja przez sekundę nie myślałem, że ktoś może się źle poczuć przez to, co piszę. Raczej, że może to pomóc sporej ilości ludzi. Ale jeśli tak nie jest mogę usunąć wpis i będzie po problemie.
  • Odpowiedz
@raneli: Prawda jest taka, że większość juniorów bez komercyjnego expa, albo jakimś krótkim stażem w januszexie na gicie ma gówna typu todo lista przepisana z tutoriala od hindusa. Zamiast zrobić coś swojego i klepać przynajmniej mediumy na leetcode.
  • Odpowiedz
@raneli: Byku ja mam doktorat, byłą długoletnią pracę na uczelni i życie prywatne. Myślisz, że muszę wywyższać się wpisem o juniorach na jakimś forum?

@JamesJoyce: "Nie muszę się wywyższać, bo mam doktorat, pracę na uczelni i życie prywatne." XXDD

Powinienem sobie sprawić Pokedexa i was łapać do kolekcji.
  • Odpowiedz