Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wszystko dosłownie co dzieje się w twoim życiu jest dziełem przypadku

@Notabene: To kłóci się z deterministyczną wizją rzeczywistości i raczej to ku niej bym się skłaniał. Polecam serial DEVS.
  • Odpowiedz
@Notabene: Myślę, że jako świadome istoty żyjemy o wiele dłużej niż jedno życie w fizycznej rzeczywistości i nawet specjalnie wybieramy sobie takie p------e planety jak Ziemia, aby mieć trudne wyzwanie.
  • Odpowiedz
@Notabene: ja mam taką rozkminę od kilku miesięcy że tak się zadomowiliśmy na tej latającej skale że zaczęliśmy przetwarzać naturę nieożywioną tej planety tak żeby nam służyła np krusząc i topiąc kilka kamyków żeby uzyskać szybę do okna albo telefon.
Jakby kilka tysięcy alt zabawy kamykami spowodowało że odblokowaliśmy crafting i teraz robimy z tych kamieni coraz bardziej zaawansowane rzeczy a nawet próbujemy je ożywić tworząc roboty i SI które
  • Odpowiedz
@czemuztak:

warto o tym pamiętać, gdy się stresujemy. Za 100 lat, nikt czytający ten post, już nie będzie żył ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nawet krócej, potencjalnie jest taka ciekawostka że każdy człowiek co 7 lat wymienia każda jedną komórkę w ciele (co nie jest dokładnie prawdą ale w większości) Czyli to tak jakby ciągle odżywamy i giniemy cały czas nieustannie a mimo tego śmiercią nazywamy dopiero
  • Odpowiedz
mnie zawsze smucą domy opuszczone. Ktoś ostro z---------ł całe życie za koniem, budował oborę, stodole, wychowywał dzieci i jak krew w piach. Dom stoi pusty w połowie drogi do powiatowych.

@kapitan-zbik-90: Najwiecej w swoim zyciu takich chalup widzialem w Meksyku, gdzies zarosniete, opuszczone,
Nie wiadomo czy chlop co zbudowal zostal zabity przez kartel czy moze dal dyla do Usa,
  • Odpowiedz
@Notabene to nie jest p------e, bo ludzie mają swój rozum i zmysły którymi odkrywają prawa natury i to nie jest przypadek, że potrafimy zbudować urządzenia do nadawania i odbioru informacji przy użyciu fal elektromagnetycznych, to wynik racjonalnych decyzji podejmowanych przez ludzkość i odrzucenia wiary w nadnaturalne zjawiska
  • Odpowiedz
@Notabene: z punktu widzenia mechaniki kwantowej i najbardziej obiecujących obecnie teorii nie ma czegoś takiego jak "próżnia", a raczej próżnia którą "znamy i rozumiemy" jest w 100% wypełniona :)

@murdoc: jakiś link do artykułów/filmów? Chętnie bym poczytał co tam się aktualnie dzieje
  • Odpowiedz
@jasha:

ludzki organizm to cud termodynamiki

Zbędnie zaistniała, chemiczna, tymczasowo przetwarzająca energię za pośrednictwem innych zbędnie powstałych organizmów i ulegająca brutalnemu r------------u czująca maszyna to bynajmniej nie żaden "cud", tylko co najwyżej smród termodynamiki, o czym dotkliwie przekonasz się prędzej czy później na
  • Odpowiedz