Czy jakikolwiek terapeuta dał Wam w tym kontekście wartościowe i odkrywcze porady, np. pomógł Wam w zintegrowaniu tej bolesnej wiedzy z większą wrażliwością czy codziennym życiem? Jeśli tak, to w jaki sposób?
@mirko_anonim: Tak, to mój terapeuta, wybitny znawca psychologii i kobiet. Pomógł mi opowiadaniem o spisku jaki uknuła jego ex, wygenerował też dla mnie piosenkę AI, śpiewaliśmy ją i integrowaliśmy bolesną naukową wiedzę z dziedziny blackpill.
Anonim (nie OP): W psychoterapii nie ma żadnych odkrywczych i magicznych porad.
Wszystko jest dobrze znane od dawna. Możesz sobie kupić całe podręczniki do choćby CBT czy jakiejkolwiek innej dyscypliny, te same z których korzystają psychoterapeuci.
Najważniejszą praca psychoterapeuty to bycie osobą trzecią która patrzy na Twoje problemy z zewnątrz, popycha Cię w kierunku pytań które sam możesz próbować świadomie czy podświadomie omijać i uważanie czy przy okazji nie odkryją innych problemów typu
@mirko_anonim nie dała. Mumbo-jumbo nienaukowe, oparte na formułkach sprzed półwiecza, 0 zainteresowania prowadzącej (mężczyzny nie spotkałem), olewanie sprawy, zwalanie na osobę potrzebującej pomocy + ubóstwianie ginocentryzmu i zwalanie winy na mężczyzn. Szkoda czasu.
Anonim (nie OP): @big_mateo: ale psychoterapeuta to nie socjolog xD
Pewnie zamiast usprawiedliwiać Twoje zewnętrzne locus of control to zadawała niewygodne sugestie apropo tego co leży w Twojej mocy i punktowała toksyczne wzorce myślowe - ale tutaj trzebaby popracować nad sobą zamiast móc powiedzieć „no, tak, inni (głównie baby) są złe, masz rację!”klepanie po plecach do którego przyzwyczajają pseudocoache redpillowe i się obraziłeś, co? ( ͡°͜ʖ
@mirko_anonim: Siema, ja jestem po terapii, ale akurat na swojej przerabiałem głównie temat "daddy issues". W sposób mniej lub bardziej świadomy unikałem tematów relacji damsko-męskich. Teraz widzę, że w ten sposób terapeutka chciała mi pewnie otworzyć drzwi do moich "mummy-issues". Na chwilę obecną wiem, że będę chciał wrócić na terapię właśnie po to, żeby to przerobić... niestety obecna sytuacja życiowa mnie z tym blokuje (ale wrócę) :)
Anonim (nie OP): @big_mateo: o, to całe szczęście, że Ty masz celność i do tego jesteś taki nowoczesny i do przodu z badaniami, nie to co ci wąscy psychoterapeuci uczący się latami z praktyka kliniczną - droga do Nobla stoi otworem.
W ogóle Wykop wydaje się mądrzejszy od wszystkich, aż dziw że Polska nie jest najpotężniejszą siłą w nauce ( ͡°͜ʖ͡°)
#pytanie konkretnie do #niebieskiepaski, które skorzystały z #psychoterapia w kontekście świadomości naukowej części #redpill #blackpill.
Czy jakikolwiek terapeuta dał Wam w tym kontekście wartościowe i odkrywcze porady, np. pomógł Wam w zintegrowaniu tej bolesnej wiedzy z większą wrażliwością czy codziennym życiem? Jeśli tak, to w jaki sposób?
Jeśli nie, to czy standardowo: sprzeczny z danymi gynocentryczne gaslighting albo "jest jak jest, nie myśl o tym tyle, rób swoje w innych dziedzinach życia"? #pytanie #terapia #psychiatria #psychologia #zdrowie #zdrowiepsychiczne #depresja #nerwica #autyzm
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
źródło: Psychoterapia-czym-jest-800x500
Pobierzźródło: Zrzut ekranu 2024-07-22 o 17.56.37
PobierzWszystko jest dobrze znane od dawna. Możesz sobie kupić całe podręczniki do choćby CBT czy jakiejkolwiek innej dyscypliny, te same z których korzystają psychoterapeuci.
Najważniejszą praca psychoterapeuty to bycie osobą trzecią która patrzy na Twoje problemy z zewnątrz, popycha Cię w kierunku pytań które sam możesz próbować świadomie czy podświadomie omijać i uważanie czy przy okazji nie odkryją innych problemów typu
Szkoda czasu.
Pewnie zamiast usprawiedliwiać Twoje zewnętrzne locus of control to zadawała niewygodne sugestie apropo tego co leży w Twojej mocy i punktowała toksyczne wzorce myślowe - ale tutaj trzebaby popracować nad sobą zamiast móc powiedzieć „no, tak, inni (głównie baby) są złe, masz rację!”klepanie po plecach do którego przyzwyczajają pseudocoache redpillowe i się obraziłeś, co? ( ͡° ͜ʖ
Popracuj, przyjacielu, nad celnością, bo szturmowcy imperium się śmieją.
PSYCHOTERAPIA
Co do samej terapii
W ogóle Wykop wydaje się mądrzejszy od wszystkich, aż dziw że Polska nie jest najpotężniejszą siłą w nauce ( ͡° ͜ʖ ͡°)
──