Aktywne Wpisy

Polasz +518
Mirki i Mirabelki pijcie ze mną kompot!!
Właśnie urodził mi się drugi synek!!
Żonka zrobiła mi najlepszy prezent na #walentynki (。◕‿‿◕。)
#chwalesie
Właśnie urodził mi się drugi synek!!
Żonka zrobiła mi najlepszy prezent na #walentynki (。◕‿‿◕。)
#chwalesie
źródło: 1000017642
Pobierz
cezeter +83
Cześć Mireczki! 👋
Siedzę tu z Wami od 15 lat. Zamiast tylko scrollować, postanowiłem po godzinach stworzyć coś swojego.
Rok temu poszedłem na siłke pierwszy raz od 39 lat, wkręciłem się i zrzuciłem 19 kg #chwalesie
Wkurzało
Siedzę tu z Wami od 15 lat. Zamiast tylko scrollować, postanowiłem po godzinach stworzyć coś swojego.
Rok temu poszedłem na siłke pierwszy raz od 39 lat, wkręciłem się i zrzuciłem 19 kg #chwalesie
Wkurzało
źródło: Gemini_Generated_Image_7ejx487ejx487ejx
Pobierz

Mirki, muszę się z Wami podzielić moją historią, bo nie wiem, co robić. Może ktoś z Was miał podobnie i pomoże mi zrozumieć, co się właściwie stało.
Trzy lata temu poznałem ją na studiach. Była niesamowita – pełna życia, inteligentna, z poczuciem humoru. Byliśmy nierozłączni, planowaliśmy wspólną przyszłość, wyjazdy, mieszkanie razem. Wszystko wyglądało jak z bajki, aż do momentu, kiedy zaczęły się kłótnie.
Kłóciliśmy się o totalne bzdury – kto powinien wyrzucić śmieci, czemu znowu nie zamknąłem pasty do zębów, dlaczego ona spędza tyle czasu na telefonie. To były drobiazgi, ale każdy z tych drobiazgów stawał się coraz większym problemem. Ja miałem dużo na głowie – studia, praca, a ona czuła się zaniedbana. Próbowałem to ogarnąć, ale czułem, że coś się psuje.
Pewnego dnia, po wyjątkowo ostrej kłótni o to, kto powinien umyć naczynia, wyszła z domu trzaskając drzwiami. Myślałem, że poszła się przewietrzyć, ochłonąć. Ale kiedy wróciła, była dziwnie milcząca. Pomyślałem, że może faktycznie przesadziłem, próbowałem ją przeprosić, ale coś było nie tak.
Kilka dni później zauważyłem, że coraz częściej wychodzi z domu wieczorami, tłumacząc się spotkaniami ze znajomymi. Zacząłem podejrzewać, że coś jest na rzeczy. Pewnej nocy, kiedy była pod prysznicem, sprawdziłem jej telefon. I wtedy zobaczyłem wiadomości – z innym facetem. Okazało się, że zdradzała mnie od kilku tygodni.
Kiedy wyszła z łazienki, nie mogłem tego dłużej trzymać w sobie. Zapytałem wprost, co się dzieje. Zaczęła płakać, przyznała się do wszystkiego. Powiedziała, że czuła się samotna, że potrzebowała kogoś, kto jej słucha, kto jest przy niej. I wtedy zadała mi pytanie, które do dziś mnie dręczy: "Czy gdybyś wiedział, że będziesz mnie tak zaniedbywał, to w ogóle byś ze mną był?"
To pytanie rozwaliło mi głowę. Czy naprawdę to wszystko moja wina? Czy lepiej by było, gdybyśmy się nigdy nie poznali, skoro miało to doprowadzić do takiej sytuacji? Czy to ja ją zawiodłem, czy może ona po prostu szukała wymówki?
Nie wiem, Mirki, co o tym myśleć. Każda rada będzie na wagę złota.
#zwiazki #rozowepaski #kiciochpyta #zdrada
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Ale takie ogólne stwierdzenie: pytanie jako pytanie do przemyślenia zadała dobre- idealne dla każdego, kto zaczął zaniedbywać druga osobę w jakimkolwiek momencie. Często ludzie wchodzą w tryb, że nie muszą się już starać i druga osoba przestaje być dla nich ważna. I tak, tutaj już można szukać winy
Pewnie można to było uratować gdybyście na początku gdy kłótnie się zaczęły zajęli się zdrową komunikacja i rozwiązywaniem konfliktów w sposób mniej dramatyczny. Jesli tego nie zrobiliście to teraz wyszedł jej charakter gdzie zamiast rozwiązać problem
Odpowiedz sobie najpierw na pytanie co jest większym zaniedbaniem w związku - nieumyte talerze, czy ruchanie się z kolegą w tajemnicy przed partnerem. A później odpowiedz sobie na kolejne - jak długo jeszcze potrafiła by być z "tym nieczułym, niemyjącym talerzy draniem", gdybyś nie odkrył jej zdrady.
To Ci powinno
faceci - beda ekstremlanie mili dla zdradzanej kobiety, bo beda czuli poczucie winy
kobiety - beda jak osy i beda sie w-------y na zdradzanego o wszytsko, bo juz nie jest dla nich samcem alfa
na przyszlosc bedziesz wiedzial
[obrazek niewyniesionych śmieci, nad którymi fruwają muchy]
[przebitka na niezakręconą tubkę, z której wylewa się pasta do zębów]
[dziura w blacie kuchennym symbolizująca brak zmywarki]
[migające światełko w rogu leżącego
- księżniczka nigdy nie będzie zadowolona, to jest ten typ któremu zawsze będzie mało
- nie ty jesteś problemem, tylko jej oczekiwania
- po zdradzie, dalsza znajomość nie ma sensu
@LubieSzaszylkiZLublina: to wtedy byłyby kłótnie o to, kto ma wyciągnąć umyte naczynia, kto ma włączyć, albo, że źle ułożone i się nie domyły.
Ale. Osobną sprawą są kłótnie, które mogły doprowadzić do rozpadu