✨️ Obserwuj #mirkoanonim #pracbaza Ile w tych czasach zajmuje znalezienie nowej pracy? Jestem analitykiem biznesowym (nie junior, ale też nie mid). Gdy rekrutowalam sie do tej pracy bardzo zależało mi na pracy z pythonem, sql, typową analizą danych (ogłoszenie było niezbyt klarowne), poniekąd to mi obiecano na rozmowach rekrutacyjnych. Okazało się, że pracuję przy automatyzacji wewnętrznych programów, ale nie ma to nic wspólnego z data analysis itp. Moje obowiązki to: wdrażanie tych programów, treningi dla klientów, zbieranie wymagań i przekazywanie ich developerom i na odwrót, calle z klientami itp. Praca jest mało techniczna, co mnie troche wkurza. Od stycznia wysłałam chyba 200-300 CV, na każde praktycznie brak odpowiedzi i automatyczne odmowy. Na stanowisko juniora wymagane kilka lat doświadczenia (XD), nie mówiąc o midzie ... jestem załamana, bo nie chcę zostawać w obecnej firmie (duże korpo, pracuje tu już 1,5 roku), a widzę, że znalezienie nowej pracy to sport ekstremalny.
@mirko_anonim spróbuj zaktualizować CV, podkreślając umiejętności techniczne i dodając high-level info na temat projektów, nad którymi pracowałaś. Możesz korzystać z AI (np. ChatGPT) do usprawnienia CV i Canvy do pracy nad layoutem. Może warto również rozważyć dodatkowe kursy lub certyfikaty, aby zwiększyć swoje szanse. Trzymam kciuki!
@mirko_anonim Też jestem w podobnej sytuacji i jest niestety ciężko, możesz łatwo trafić na jeszcze gorsza prace jeżeli zmienisz obecna. Na Twoim miejscu doksztalcalnym się i czekal na lepszy okres.
Anonim (nie OP): Pociąg już odjechał, bullshit joby przestają istnieć. Na budowe cegły nosić albo na zmywak. Ewentualnie jakieś inwentaryzacje, McDonald.
Anonim (nie OP): >Moje obowiązki to: wdrażanie tych programów, treningi dla klientów, zbieranie wymagań i przekazywanie ich developerom i na odwrót, calle z klientami itp. Praca jest mało techniczna
@mirko_anonim: no brzmi jak praca analityka biznesowego, co Ty byś chciał robić jak nie zbierac wymagania niby ?
#pracbaza
Ile w tych czasach zajmuje znalezienie nowej pracy? Jestem analitykiem biznesowym (nie junior, ale też nie mid). Gdy rekrutowalam sie do tej pracy bardzo zależało mi na pracy z pythonem, sql, typową analizą danych (ogłoszenie było niezbyt klarowne), poniekąd to mi obiecano na rozmowach rekrutacyjnych. Okazało się, że pracuję przy automatyzacji wewnętrznych programów, ale nie ma to nic wspólnego z data analysis itp. Moje obowiązki to: wdrażanie tych programów, treningi dla klientów, zbieranie wymagań i przekazywanie ich developerom i na odwrót, calle z klientami itp. Praca jest mało techniczna, co mnie troche wkurza. Od stycznia wysłałam chyba 200-300 CV, na każde praktycznie brak odpowiedzi i automatyczne odmowy. Na stanowisko juniora wymagane kilka lat doświadczenia (XD), nie mówiąc o midzie ... jestem załamana, bo nie chcę zostawać w obecnej firmie (duże korpo, pracuje tu już 1,5 roku), a widzę, że znalezienie nowej pracy to sport ekstremalny.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
@mirko_anonim: no brzmi jak praca analityka biznesowego, co Ty byś chciał robić jak nie zbierac wymagania niby ?
─────────────────────
·
Komentarz usunięty przez autora