Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czemu tak jest, że każda ambitniejsza praca tj. biurowa bo mam wykształcenie FiR mnie denerwuje, stresuje, dostaje przez to odpałów, a praca na magazynie, w kołchozie na linii albo w maku która jest 2x gorzej płatna i w gorszych warunkach (zarówno fizycznych jak zimno, gorąca, nocki, dźwiganie, jak i psychicznych - patusy, wywyższający się szef pomiatający wszystkimi) są dla mnie bardziej akceptowalne niż praca biurowa? I myślę, że i 5x wyższa wypłata by tego nie zmieniała
#zalesie #praca #pracbaza #korpo #kolchoz #januszex #psychologia

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Może się po prostu boisz jakiejkolwiek odpowiedzialności i decyzyjności, wolisz mieć instrukcje na wszystko nawet jak zbierasz w------l bo nie musisz w pracy myśleć i brać konsekwencji na klatę.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim sorry, nieprecyzyjnie się wyraziłam, przez "szukanie pracy" miałam na myśli bardziej" szukanie zawodu" - FiR jest rzeczywiście kierunkiem typowo korpo, ale przecież możesz zrobić jakiś kurs (np. spawanie), uprawnienia itd.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): A to nie jest przez to że w tych prostych pracach masz proste polecenia i pod koniec albo jest coś zrobione albo nie jest, a w tych twoich korpo jest zawsze coś nie zrobione a to to a to sramto? a to mogło by być inaczej itp...?

• Odpowiedz
@mirko_anonim: a to ciekawe. Ja przez lata byłam na bezrobociu bo tak mi obrzydziła pracę praca w kołchozie. Mnie przeraził tam mobbing i to że na nie dawałam rady fizycznie. W biurowej jedynie muszę wstać od czasu do czasu zeby plecy nie bolały i dbać żeby regularnie coś zjeść żeby mózg działał
  • Odpowiedz
@mirko_anonim w takim razie zostaje Ci emigracja "na zachód" gdzie za mechaniczną pracę zarobisz wystarczająco żeby się utrzymać na zwykłym poziomie, pojechać na jakieś wakacje itp.
Pewnie nawet w Czechach da radę, mieszkając blisko granicy i dojeżdżając z PL jeśli nie chcesz żyć za granicą.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @xentropia: Bardzo ciekawa propozycja. Nigdy nawet tego nie rozważałem ale może to jest to.
Odnajdę się w nowej rzeczywistości jako osoba przed 40tką? Bez znajomych i kontaktów?
Najchętniej bym chciał pracę taką prostą jak magazyn, jakaś linia, ale też wchodzi w grę sprzątanie i tak dalej. Coś najlepiej gdzie nie będzie kontaktu z klientem. I nie trzeba robić uprawnień i uczyć się czegoś manualnie tj. nie widzę
  • Odpowiedz
@mirko_anonim nie jestem w stanie stwierdzić czy się odnajdziesz - to zależy dużo bardziej od Twoich indywidualnych cech niż od wieku. Są agencje pracy - i myślę, że na start (w rozumieniu kilka pierwszych miesięcy) to dobre rozwiązanie. Były tutaj kilka razy wątki o tym które agencje brać pod uwagę, nie jest to moja działka, więc nie podpowiem.
  • Odpowiedz