✨️ Obserwuj #mirkoanonim Czemu tak jest, że każda ambitniejsza praca tj. biurowa bo mam wykształcenie FiR mnie denerwuje, stresuje, dostaje przez to odpałów, a praca na magazynie, w kołchozie na linii albo w maku która jest 2x gorzej płatna i w gorszych warunkach (zarówno fizycznych jak zimno, gorąca, nocki, dźwiganie, jak i psychicznych - patusy, wywyższający się szef pomiatający wszystkimi) są dla mnie bardziej akceptowalne niż praca biurowa? I myślę, że i 5x wyższa wypłata by tego nie zmieniała #zalesie #praca #pracbaza #korpo #kolchoz #januszex #psychologia
@mirko_anonim: Może się po prostu boisz jakiejkolwiek odpowiedzialności i decyzyjności, wolisz mieć instrukcje na wszystko nawet jak zbierasz w------l bo nie musisz w pracy myśleć i brać konsekwencji na klatę.
@mirko_anonim: No ogólnie ja też nie potrafię pojąć co lepszego jest w bieda pracy fizycznej typu macdonald no ale co kto lubi. Jak dobrze uargumentujesz to pewnie zrozumieją.
@mirko_anonim sorry, nieprecyzyjnie się wyraziłam, przez "szukanie pracy" miałam na myśli bardziej" szukanie zawodu" - FiR jest rzeczywiście kierunkiem typowo korpo, ale przecież możesz zrobić jakiś kurs (np. spawanie), uprawnienia itd.
Anonim (nie OP): A to nie jest przez to że w tych prostych pracach masz proste polecenia i pod koniec albo jest coś zrobione albo nie jest, a w tych twoich korpo jest zawsze coś nie zrobione a to to a to sramto? a to mogło by być inaczej itp...?
@mirko_anonim: a to ciekawe. Ja przez lata byłam na bezrobociu bo tak mi obrzydziła pracę praca w kołchozie. Mnie przeraził tam mobbing i to że na nie dawałam rady fizycznie. W biurowej jedynie muszę wstać od czasu do czasu zeby plecy nie bolały i dbać żeby regularnie coś zjeść żeby mózg działał
✨️ Autor wpisu (OP): @szynszyla2018: No ja jak rozmawiam z innymi to każdy ma tak jak Ty. Ja chyba lubię mieć bat nad głową albo samo myślenie mnie boli.
@mirko_anonim w takim razie zostaje Ci emigracja "na zachód" gdzie za mechaniczną pracę zarobisz wystarczająco żeby się utrzymać na zwykłym poziomie, pojechać na jakieś wakacje itp. Pewnie nawet w Czechach da radę, mieszkając blisko granicy i dojeżdżając z PL jeśli nie chcesz żyć za granicą.
✨️ Autor wpisu (OP): @xentropia: Bardzo ciekawa propozycja. Nigdy nawet tego nie rozważałem ale może to jest to. Odnajdę się w nowej rzeczywistości jako osoba przed 40tką? Bez znajomych i kontaktów? Najchętniej bym chciał pracę taką prostą jak magazyn, jakaś linia, ale też wchodzi w grę sprzątanie i tak dalej. Coś najlepiej gdzie nie będzie kontaktu z klientem. I nie trzeba robić uprawnień i uczyć się czegoś manualnie tj. nie widzę
@mirko_anonim nie jestem w stanie stwierdzić czy się odnajdziesz - to zależy dużo bardziej od Twoich indywidualnych cech niż od wieku. Są agencje pracy - i myślę, że na start (w rozumieniu kilka pierwszych miesięcy) to dobre rozwiązanie. Były tutaj kilka razy wątki o tym które agencje brać pod uwagę, nie jest to moja działka, więc nie podpowiem.
Czemu tak jest, że każda ambitniejsza praca tj. biurowa bo mam wykształcenie FiR mnie denerwuje, stresuje, dostaje przez to odpałów, a praca na magazynie, w kołchozie na linii albo w maku która jest 2x gorzej płatna i w gorszych warunkach (zarówno fizycznych jak zimno, gorąca, nocki, dźwiganie, jak i psychicznych - patusy, wywyższający się szef pomiatający wszystkimi) są dla mnie bardziej akceptowalne niż praca biurowa? I myślę, że i 5x wyższa wypłata by tego nie zmieniała
#zalesie #praca #pracbaza #korpo #kolchoz #januszex #psychologia
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
─────────────────────
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
Pewnie nawet w Czechach da radę, mieszkając blisko granicy i dojeżdżając z PL jeśli nie chcesz żyć za granicą.
Odnajdę się w nowej rzeczywistości jako osoba przed 40tką? Bez znajomych i kontaktów?
Najchętniej bym chciał pracę taką prostą jak magazyn, jakaś linia, ale też wchodzi w grę sprzątanie i tak dalej. Coś najlepiej gdzie nie będzie kontaktu z klientem. I nie trzeba robić uprawnień i uczyć się czegoś manualnie tj. nie widzę