Aktywne Wpisy

Ketoprofen +56
Wczoraj na dyżurze miałam (jeszcze) nastoletnią pacjentkę z nowotworem OUN. Dziewczyna z utrwalonym niedowładem, karmiona PEGiem.
W badaniach wyszły prawdopodobnie przerzuty do kości.
Mam r-------e święta całkowicie od wczoraj, nie mogę przestać myśleć o niesprawiedliwości jaką spotkała taką niewinną młodą osobę.
Dla mnie wierzenie w jakąś wyższą sprawiedliwość w postaci Boga świadczy po prostu o debilizmie i niskim IQ. Sorry ale no nie da się wierzyć widząc takie rzeczy.
W badaniach wyszły prawdopodobnie przerzuty do kości.
Mam r-------e święta całkowicie od wczoraj, nie mogę przestać myśleć o niesprawiedliwości jaką spotkała taką niewinną młodą osobę.
Dla mnie wierzenie w jakąś wyższą sprawiedliwość w postaci Boga świadczy po prostu o debilizmie i niskim IQ. Sorry ale no nie da się wierzyć widząc takie rzeczy.

Dostałem od mojego 'kontrahenta' propozycje przejścia na UoP z B2B i bardzo to analizuje. Różnica (przy zastosowaniu KUP 50%) myślę że byłaby około 300zł/mc na korzyść B2B, ale przy braku L4 to jednak w tym wypadku UoP wygrywa. Jedynie minusem jest umowa na rok i skasowanie zdolności kredytowej, ale przy problemach na rynku IT i tak chyba w najbliższym czasie bym nie brał kredytu.
Czy powinienem wiedzieć dodatkowe niuanse odnośnie przejścia z B2B na UoP?
Z tego co czytałem to trzeba uważać przy dłuższych zwolnieniach L4 , bo ZUS lubi kontrolować takie zwolnienia, weryfikować umowy itp., prawda to?
#b2b #pracbaza #jdg #programowanie #podatki #programista15k #uop #it
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: panie, przy UOP to już po 3-6 miesiącach jest zdolność...
@mirko_anonim: Chyba tu zabrakło jednego zera, żeby brać tę propozycję na serio