Aktywne Wpisy
LuckiesFlow +415
Może ktoś widział? Niestety…
Skradziono mi Alfę Romeo Giulia nr EL6KU63
Każdego kto ma jakieś informacje proszę o kontakt.
#wykopefekt #motoryzacja #samochody
Skradziono mi Alfę Romeo Giulia nr EL6KU63
Każdego kto ma jakieś informacje proszę o kontakt.
#wykopefekt #motoryzacja #samochody
JamesJoyce +13
#it #programowanie #programista15k #pracait
Czołem Mirki,
Zauważyłem ostatnio ciekawy i nieco dziwny trend. Na różnych grupach na Facebooku, Discordach i Twitterze, gdy pojawia się artykuł o tym, że AI może zastąpić jakąś grupę zawodową, na przykład artystów czy tłumaczy, w komentarzach dominują oburzenie i wyrazy współczucia. Jednak, gdy mowa o programistach, reakcje są zupełnie inne. Wiele osób wręcz cieszy się na myśl, że programiści mogą stracić pracę przez AI. Przykład załączony, ale jest ich mnóstwo.
Zastanawiam
Czołem Mirki,
Zauważyłem ostatnio ciekawy i nieco dziwny trend. Na różnych grupach na Facebooku, Discordach i Twitterze, gdy pojawia się artykuł o tym, że AI może zastąpić jakąś grupę zawodową, na przykład artystów czy tłumaczy, w komentarzach dominują oburzenie i wyrazy współczucia. Jednak, gdy mowa o programistach, reakcje są zupełnie inne. Wiele osób wręcz cieszy się na myśl, że programiści mogą stracić pracę przez AI. Przykład załączony, ale jest ich mnóstwo.
Zastanawiam
Mam krem Assosa, trochę stary, ale działa. Tylko że działa do powiedzmy 30km w takiej temperaturze, a potem nie ma po nim śladu. Na niskie temperatury używam zwykłego Nivea i jest dobrze, ale przy upałach?
Kolega polecił wazelinę i działa bardzo dobrze - zero problemów przy nawet 100km i więcej. Problemem jest pranie ciuchów bo trzeba dawać sporo detergentu i też siodło się brudzi...
Czy istnieje jakiś dedykowany krem bardziej trwały niż Assos?
#szosa #kolarstwo #gravel #rower
Spróbuj sudocrem.
NIE SMARUJ TYM D--Y PRZED JAZDĄ @Ferm100
Trwalsza jak sam zauważyłeś jest wazelina ale ta się ciężko spiera.
@pine:
Przed otarciami też chroni i da się wyprać ze spodenek. Nie widzę problemu, zresztą ja to w ogóle prawie nie smaruje, prawie w ogóle nie mam odparzeń, czy obtarć.
@Ferm100: Niczym. Tfartkim trzeba być.
https://www.decathlon.pl/p/krem-zapobiegajacy-otarciom/_/R-p-119690
Ewentualnie z apteki maść LINOMAG
A jak już poobcierasz zad to nie ma nic lepszego niż SUDOCREM.
https://allegro.pl/produkt/krem-przeciw-otarciom-chamois-butt-r-original-235-ml-a8ae8024-6c0a-4347-9697-8e9de0926630