Aktywne Wpisy
Magazynier00009 +19
Czy 25/h dla 15 latka to mało w dzisiejszych czasach? Ja jak miałem te 15/16 lat to pomagałem na budowie, pamiętam że było to coś około 6zl/h (2010r) i pamiętam doskonale że byłem szczęśliwy że mam taką robotę xd bo nie było łatwo znaleźć taką dorywcza pracę w tym wieku a kasa na wakacje była potrzebna. Teraz sam się buduje, i szukałem kogoś młodego do pomocy tzn: policz paczki z styropianem, pozamiataj,

Nacho_Libre +16
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

@kabotyno: a jakie warunki na dalszy postęp? Bo większość predyspozycji jakie mieliśmy będąc największym krajem dołączonym do UE się skończyła.
Czy jednak wielki informatyk 15-50k nie jest w stanie kupić czegoś za 500k odkładając 2 lata? xD
@mirko_anonim: przecież taka "recesja" którą Ty wieścisz to się nie zdarzy o ile nie będzie konfliktu zbrojnego
mam wrażenie że Ty masz mental "wszystkim równo, wszystkim g*wno" - co mnie to interesuje, że ktoś ma dwa Urusy (sic) i kim Ty jesteś żeby mu wyliczać i go
@jerzy_s: ale co Ty oczekujesz że my będziemy mieli tak dynamiczny postęp jak jakieś RPA gdzie tam infrastruktury jest 0 a demografia x3 jak w PL xd?
teraz musimy utrzymać to co wypracowaliśmy i swobodnie przeć do przodu - już ten wielki skok został wykonany już jesteśmy w zachodzie a nie wschodzie przynajmniej ekonomicznie, bo mentalnie to różnie z tym bywa :P
Mam nieodparte wrażenie, że za kolejne 35 lat nadal w Polsce będzie się mówić, że to bardzo mało.
@fraciu: ile takich ludzi było? Bo to wbrew pozorom nie było zwyczajne i normalne. Jak miałeś chody i wiedziałeś gdzie zakombinować to budowałeś się a jak nie to nie. Sporo ludzi dostało mieszkania za niewielki ułamek ceny od fabryk itp. To też nie było wszędzie bo nie wszędzie takie fabryki istniały. Jak się wtedy
1. Dogmat, że państwo nie powinno się mieszać do gospodarki, oczywiście robi to, ale jakims dziwnym trafem, kiedy państwo mogloby ułatwić ludziom
I żeby nie było, nie mówię że teraz jest źle, ale jednak mamy teraz inne problemy niż wtedy.
@mirko_anonim: jaka burżuazja ( ͡° ͜ʖ ͡°)