Wpis z mikrobloga

Rozpocząłem/am poważną naukę języka polskiego.
Dowiedziałem/am się, że w przeciwieństwie do angielskiego litera y jest samogłoską i zrozumiałem/am, dlaczego jest tak wiele zyk, cz, sz, rz. Nauczyłem/am się również, co oznaczają znaki ó, ś, ź, ń. Mam nadzieję, że za miesiąc będę mógł/mogła czytać mikroblogi na Wykopie bez użycia tłumacza.()

#nauka #porea #korea
josb515 - Rozpocząłem/am poważną naukę języka polskiego. 
Dowiedziałem/am się, że w p...

źródło: KakaoTalk_20240706_123509139

Pobierz
  • 230
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jeśli będę miał okazję, chciałbym pojechać do Łodzi.()

@josb515: no to zapraszam, sam jestem z Łodzi :-) A mój syn marzy o tym, żeby pojechać do Korei :-)
  • Odpowiedz
@josb515: @josb515 oglądałem squid game, i zauważyłem że wszyscy się drą do siebie mimo ze są metr od siebie i reagują bardzo emocjalnie na wszystko. To normalne u was czy tylko tak aktorzy grają?
  • Odpowiedz
  • 1
oglądałem squid game

@Rad-X: Eee... jeśli teraz znajdę się w sytuacji, w której mogę umrzeć, to czy Polak, a nie Koreańczyk, też by nie krzyczał, nie wrzeszczał i nie oszalał? haha :)
  • Odpowiedz
@lepaq: O to to, ja zasad ortografii nigdy nie znałem, ale przez to że czytałem dużo książek zawsze pisałem poprawnie. A jak popełniłem błąd i spojrzałem później na dany wyraz, to go poprawiałem bo mi nie pasowało coś xd
  • Odpowiedz
  • 1
jakbyś chciał poćwiczyć albo się czegoś dowiedzieć, to pisz do mnie na priv, a pomogę, mam sporo wolnego czasu ostatnio

@_gabriel: Czasami, gdy potrzebujesz wymowy języka polskiego przez rodzimego użytkownika języka, możesz o to poprosić. Dziękuję!
  • Odpowiedz
@josb515: A możesz potwierdzić jakoś, że faktycznie mieszkasz w Korei ? I że nie nie jesteś trollującym polakiem w Korei? Krótki filmik kartki z napisem wykop i powiedzenie wykop #!$%@? w jakiejś uliczce z koreańskimi żulami w tle by był spoko weryfikacją ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz