Aktywne Wpisy

Clefairy +44
Jak można tak wyprać mózgi ludziom, ze cieszą się z zabicia cywilów w Izraelu i gratuluje się z tego powodu irańskiemu fundamentalistycznemu reżimowi, który grozi wojną nuklearną?
Naprawdę nie wiem w jakim świecie idzie nam żyć skoro ludzie łykają każdą tiktokową propagandę.
#neuropa #iran #izrael #palestyna
Naprawdę nie wiem w jakim świecie idzie nam żyć skoro ludzie łykają każdą tiktokową propagandę.
#neuropa #iran #izrael #palestyna

źródło: s
Pobierz
#gielda
Prawie -10K zł na złocie dzisiaj w nocy. Zjadło cały zysk, finalnie ponad 1k usd w tym miesiącu na minusie z złota. Nie wchodzę więcej w CFD XD, niby nie dużo, bo mogę tyle zarobić w tydzień, ale słaby sen i sprwadzanie wykresu co godzinę powoduje, że jestem nie do życia. I tu nawet nie chodzi o samą kwotę, ale własnie o te sprawdzanie nałogowe wykresów co mi r---------a
Prawie -10K zł na złocie dzisiaj w nocy. Zjadło cały zysk, finalnie ponad 1k usd w tym miesiącu na minusie z złota. Nie wchodzę więcej w CFD XD, niby nie dużo, bo mogę tyle zarobić w tydzień, ale słaby sen i sprwadzanie wykresu co godzinę powoduje, że jestem nie do życia. I tu nawet nie chodzi o samą kwotę, ale własnie o te sprawdzanie nałogowe wykresów co mi r---------a

źródło: image
Pobierz
Dowiedziałem/am się, że w przeciwieństwie do angielskiego litera y jest samogłoską i zrozumiałem/am, dlaczego jest tak wiele zyk, cz, sz, rz. Nauczyłem/am się również, co oznaczają znaki ó, ś, ź, ń. Mam nadzieję, że za miesiąc będę mógł/mogła czytać mikroblogi na Wykopie bez użycia tłumacza.ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
#nauka #porea #korea
źródło: KakaoTalk_20240706_123509139
Pobierz@Niedobry: Wkrótce będę mógł/mogła z wami rozmawiać.
@josb515:
Chat GPT ciągle wstawia ukośnik (/), a ja nie wiem, która forma jest poprawna. Mogę tylko kopiować...
@dinkdonk:
źródło: image
Pobierzźródło: image
Pobierz@josb515: Ale rozumiesz co wklejasz?
Sciagnij majtki i popatrz. Jak Ci cos odstaje to forma meskoosobowa. Czyli zrobilem, rozpoczalem, zrozumialem itp. Jak Ci z majtek nic nie odstaje to zenskoosobowa. Zrobilam,
Powodzenia!!!
@UnikalnyLogin @gorzki99: Dziękuję za twoje nauki. Dodałem polecenie, żeby Chat GPT przetłumaczył z perspektywy mężczyzny :)
W języku koreańskim nie ma podziału na formy męskie i żeńskie, więc zrozumienie zajęło mi trochę czasu. Dziękuję za wyjaśnienie.
Powiem Ci jednak ze wybranie wykopu jako portalu na ktorym chcesz testowac swoje umiejetnisci w nauce jezyka to bardzo odwazna decyzja :)
@gorzki99:
Z punktu widzenia miejscowego, obcokrajowiec używający slangu i słów znanych tylko tubylcom jest jednocześnie dziwny i zajebiście fajny. "Ten koleś wygląda, jakby zasługiwał na to, żeby być moim przyjacielem" – takie mam odczucia.
Chciałem być zajebiście fajny, więc wybrałem Wykop.( ͡º ͜ʖ͡º)
Komentarz usunięty przez moderatora