Aktywne Wpisy
matiKKS +11
Szukam serialu na jesienno-zimowe wieczory. Długość odcinka najlepiej nie więcej niż godzina, ilość do 100 odcinków lub niewiele więcej. Pozbawiony wielokrotnych scen seksu, erotyzmu, ciągłych przekleństw. Serial już skończony, żeby nie czekać na kolejne sezony. Przez 4 lata przerobiliśmy dwa kompletnie różne seriale, które przypadły nam do gustu- The Crown i Ranczo.
Na pewno odpadają:
- The office (nie ten humor dla drugiej osoby)
- Dom z papieru
- Breaking bad (widziałem)
- Skazany na śmierć (widzieliśmy)
Na pewno odpadają:
- The office (nie ten humor dla drugiej osoby)
- Dom z papieru
- Breaking bad (widziałem)
- Skazany na śmierć (widzieliśmy)
oficjalniemartwa +15
Czemu młodzi ludzie teraz są tacy zamuleni?
Serio, pracuje z takimi 18-20+ lvl i ruszają się wolniej niż moja babcia. Zero życiowego wigoru i od miesiaca trzeba im pokazywac kazda rzecz palcem i powtarzać 10 razy co maja robić, jakby codziennie dopiero zaczynali prace w tym miejscu. W dodatku mowią niewyraźnie.
Już nie wspomnę o podejściu do czasu pracy, mają na 8:00, to oznacza dla nich, że o 8 wysiadają na przystanku pod robotą xD
Nie jestem zwolennikiem z--------u i januszeksów, a przymus pracy celem utrzymania funkcji życiowych, to najgorsze co ludzie zgotowali sobie na wzajem, ale nie dziwie się, że pracodawcy narzekają na zetki. A c--j, możecie mnie wyzywać od boomerów, ale mówię czego doświadczam.
Serio, pracuje z takimi 18-20+ lvl i ruszają się wolniej niż moja babcia. Zero życiowego wigoru i od miesiaca trzeba im pokazywac kazda rzecz palcem i powtarzać 10 razy co maja robić, jakby codziennie dopiero zaczynali prace w tym miejscu. W dodatku mowią niewyraźnie.
Już nie wspomnę o podejściu do czasu pracy, mają na 8:00, to oznacza dla nich, że o 8 wysiadają na przystanku pod robotą xD
Nie jestem zwolennikiem z--------u i januszeksów, a przymus pracy celem utrzymania funkcji życiowych, to najgorsze co ludzie zgotowali sobie na wzajem, ale nie dziwie się, że pracodawcy narzekają na zetki. A c--j, możecie mnie wyzywać od boomerów, ale mówię czego doświadczam.
Pewnie myślicie teraz, że to jakiś cwany clikcbait, bo brzmi to zbyt absurdalnie. No może troszeczkę, bo wspomniane więzienie było weekendem w zakładzie karnym dla nieletnich. Ale poza tym wszystko się zgadza. Ta sprawa jest po prostu ze wszech miar bulwersująca. Już o wielu absurdalnych historii z dojczlandu słyszałem, ale ta nawet mnie zaskoczyła. Zapraszam na krótki wątek:
ZACZNIJMY OD POCZĄTKU
Hamburg, 2020 rok. Początki pandemii covid i restrykcji społecznych. W miejskim parku, który stał się wówczas popularnym miejscem do spotkań dla młodzieży, razem z przyjaciółmi była tam również 15-latka - przyszła ofiara. Do parku przybyła policja i rozpędziła towarzystwo. Pijana 15-latka (wykryto u niej potem 1,6 promila we krwi) została sama. Zauważyło ją czterech młodych mężczyzn. Zaatakowali 15-latkę, sprowadzili w krzaki i zbiorowo gwałcili, a potem okradli. Pijana i zdezorientowana dziewczyna włóczyła się po parku, aż ponownie została zaatakowana i zgwałcona - tym razem przez dwójkę kolejnych mężczyzn. W tym przypadku napastnicy poinformowali na grupkach czatowych, że w odizolowanej części parku znajduje się pijana dziewczyna, którą można zgwałcić bez obecności świadków. Niebawem przybył do niej kolejny mężczyzna, a potem jeszcze trzech innych. W sumie 15-latka została wykorzystana seksualnie 4 razy przez 10 młodocianych mężczyzn. Dziewczynie udało się w końcu uciec, chociaż była ścigana przez sprawców. Natrafiła na przechodniów, którzy od razu zorientowali się co się z nią stało i zdzwonili na policję.
SPRAWA SĄDOWA
Przed sądem w Hamburgu stanęło w sumie 10 mężczyzn. Ze względu na brak dowodów jednego z nich, został on uniewinniony. Z ciała dziewczyny udało się zidentyfikować nasienie pozostałych 9 mężczyzn. Pierwszy i trzeci g---t został nagrany telefonem komórkowym i udostępniony na WhatsApp, ale oba filmiki zostały potem wykasowane. Świadkowie, którzy mieli okazję widzieć filmiki, zeznali, że dziewczyna trzymała ręce w górze w charakterystycznej pozycji obronnej.
Ze względu na młody wiek oskarżonych (od 16 do 20 lat) byli oni sądzeni przed sądem dla nieletnich. Tylko jeden z nich dostał karę pozbawienia wolności (na 2 lata) w zakładzie karnym dla nieletnich (poprawczak). Pozostała ósemka dostała karę w zawiasach. Nie wyrazili skruchy. Podobno jeden z nich miał prawie zasnąć podczas procesu sądowego.
Podsumowując - 10 facetów uczestniczy w gwałcie, 9 z nich dostaje zarzuty, ale na karę pozbawienia wolności skazuje się tyko jednego. Pozdrawiamy niemiecki karton.
SPRAWA ODBIJA SIĘ SZEROKIM ECHEM W NIEMCZECH
I tutaj przechodzimy do wyjaśnienia nagłówka. Jak łatwo można było się domyślić - ze względu na wyjątkową brutalność tego zdarzenia oraz wyjątkowo niskie kary - o sprawie z Hamburga zaczyna być głośno w kraju. Do internetu przedostają się dane kontaktowe jednego z gwałcicieli. Pewna 20-latka postanowiła to wykorzystać, by dać upust swoim emocjom. Wysyła do niego wiadomości, w których nazywa go "świnią" oraz wyraża nadzieję, że "zostanie zamknięty". G--------l zgłasza to na policję. Już i tak absurdalna sprawa ma swój dalszy, absurdalny przebieg.
20-latka w końcu również trafia pod sąd. Jest oskarżona o nienawistne komentarze pod adresem sprawcy. Pomimo tego, że kobieta wyraża skruchę, sąd decyduje się ją umieścić w areszcie dla nieletnich (na weekend).
Symbolicznie, ale jednak - spędziła w areszcie więcej czasu, niż 8/9 gwałcicieli z tego zdarzenia
PS. - W Niemczech toczy się ponad 100 innych śledztw związanych z rozpowszechnianiem mowy nienawiści wobec gwałcicieli z Hamburga.
PS. 2 - Jakby ktoś o pochodzenie oskarżonych - Syria, Armenia, Czarnogóra, Kuwejt, Afganistan, a reszta miała niemieckie paszporty.
Źródła:
https://www.nius.de/news/weil-eine-frau-einen-vergewaltiger-vergewaltiger-schwein-nennt-wird-sie-laenger-weggesperrt-als-der-vergewaltiger/60216c83-a2f9-4446-b428-300f23c823ef
https://www.rnd.de/panorama/hamburg-15-jaehrige-im-stadtpark-vergewaltigt-neun-angeklagte-verurteilt-PN2EMZVAGNKITCPIQ3LVKJDX5Y.html
https://apollo-news.net/wegen-hasskommentaren-gegen-vergewaltiger-junge-frau-muss-in-haft/
https://www.welt.de/regionales/hamburg/article248761670/Hamburg-Neun-Maenner-wegen-Vergewaltigung-im-Stadtpark-verurteilt.html
#niemcy #imigranci
Młoda niemka nie podumała że dla sądu jak ciapaki robią zbiorowy g---t na białej nastolatce to jest to ubogacenie kulturowe, a za to ona biała kobieta wyzywająca ciapaków od gwałcicieli zostanie posądzona o mowe nienawiści i rasizm. Dlatego ciapaki zawiasy a biała niemka do paki na weekend
@Linnior88: całe szczęćście pisowcy oderwani od koryta i rozdawanie wiz na prawo i lewo się skończyło.
Czekam na obrońców kochających imigrantów pisowców że oni tylko te pracownicze rozdawali https://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,29829413,europejki-sa-latwe-i-chetne-do-seksu-tak-mysla-kierowcy.html ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@deziom: no to teraz masz swoje 5 minut:
Co tu jest fejkiem?
więcej takich
Muzułmanie z takich krajów jak Afganistan, Pakistan czy Iran to najczęściej zło wcielone. Oni nie gwałcą bo nie panują nad instynktem. Oni gwałcą bo to jest dla nich moralnie akceptowalne. Gwałcić
@waro: Coooo? Od kiedy 20 lat to nieletni?
Ja się jakoś nie znam, ale jak dla mnie to jest właśnie upadek Europy - wpuścić takich do siebie, zakładają sobie grupki na których ustawiają się na gwałcenie i potem mają łagodniejsze traktowanie niż jakby rodzony
-barbarzyńcy zgwałcą, oplują i wyśmieją moją córkę i dostaną za to symboliczny wyrok (nawet ten, który dostał jakąś karę dostał śmieszny wyrok)
-będą nami rządziły oszołomy, które może coś z tym zrobią
wybiera tą drugą? Za wzrost poparcia prawicowych partii odpowiadają obecnie
https://www.pap.pl/aktualnosci/spadla-liczby-wydawanych-wiz-do-polski-jaki-jest-powod
takich ludzi lewactwo masowo importuje do europy.
P--------e bydlęta, do utylizacji, nic dobrego z nich nie wyrośnie