Aktywne Wpisy
ejenes 0
Prześle 100zl blikiem, jak ktoś zaproponuje skuteczne rozwiązanie problemu.
Pacjent: Opel Astra K 1.4T HB, 125KM, benzyna
Błąd: Powracający check engine: P0420 Nieprawidłowa wydajność katalizatora
Objawy: Aktualnie właściwie żadne podczas jazdy (brak spadku mocy, brak falowania, brak smrodu w kabinie, brak problemu z odpalaniem). Natomiast przed wymiana kata, było zwiększone spalanie.
Pacjent: Opel Astra K 1.4T HB, 125KM, benzyna
Błąd: Powracający check engine: P0420 Nieprawidłowa wydajność katalizatora
Objawy: Aktualnie właściwie żadne podczas jazdy (brak spadku mocy, brak falowania, brak smrodu w kabinie, brak problemu z odpalaniem). Natomiast przed wymiana kata, było zwiększone spalanie.

Daszka +1
#chcepogadac Nocne Polaków rozmowy. Co robicie? Lulacie?

Pakujesz mniej rzeczy niż chcesz bo musisz je nieść, idziesz 10 min w upale na spóźniający się autobus, jedziesz drugie tyle na dworzec, przyjeżdżasz na dworzec punktualnie i dowiadujesz się że pociąg opóźniony 45min (tym razem przez upały, 3 miesiące temu było ze przez mrozy, 6 miesięcy temu ze przez święta albo ulewny dzeszcz, wiatr itd. w skrócie zawsze jest jakijś powód). Stoisz w upale w tłumie bo pociąg bez klimy, przepełniony 2x, ludzie wymieszaniz rowerami, psami, bagażami, koleś z wózkiem z przekąskami pcha rydwan przez zapchane do granic możliwości przejścia, zastanawiasz się jak zabrać ze sobą bagaże idąc do kibla żeby cię nie okradli, konduktor który nie zna angielskiego wydziera się na typa który nie zna polskiego, Ukraińcy robią chlew (trasa wschód-zachód) i tak jedzie cala ta wesoła kompania ociekając potem.
W końcu dojeżdżasz i znowu peron--->dźwiganie --->autobus---->destynacja.
Całość zajmuje kilka godzin jak masz szczęście i docierasz wykończony jak po maratonie i przepocony na lewą stronę.
Tymczasem ta sama sytuacja autem: bierzesz co chcesz, nie patrzysz na godzinę, wsadzasz do auta, nastawiasz klimę za 45 minut wysiadasz pod samą destynacją świeży i wypoczęty.
Jeśli zabierasz jeszcze dziewczynę albo dogadasz się ze znajomymi to nawet wychodzi taniej XD I przypominam ze nie mówię tu o jakiejkolwiek sytuacji stresowej. Koncert, mecz, święto, śnieżyca czy cokolwiek innego i masz 100% pewności że będą DUŻO większe problemy.
#pociagi #samochody #komunikacjamiejska
@Akuzativ94: Kilka dni z 365? jestem w stanie to przezyc :)
Dzwoniac po taksowke trace cale 5-7 minut. Tylko ze nie zawsze da sie miec garaz pod domem. Czasem te 5-7 minut zajmuje dojscie do garazu. Wiec nic nie trace.
Poza tym... Bardzo sobie chwale dojezdanie pociagiem do poprzedniej roboty. 30
@szynszyla2018: Ale kto mowi o proszeniu sie? Ja spokojnie moge dojezdzac pociagiem. Ale skoro w 4 mieszkamy w jednym miescie i dojezdzamy do tej samej roboty to jaki problem? jeden tydzian jedzie jeden drugi drugi
@Kupamilosci: To moze inaczej. jak ktos cale zycie mial PJ i je stracil to jest jak bez reki.
Tez wtedy kupujesz nowe? A co jak dostales zakaz prowadzenia pojazdow? Tez kupujesz nowe?
@szynszyla2018 Kupić trzeba było. Na całą klasę tylko jeden bogol dostał od starych :D cała reszta kupiła
@Grzesiek_astronaut2: Nie rozumiesz. To jest to o czym ja wspomnialem. jak ktos ma auto to nie zrozumie tego co nie ma. Ja natomiast mimo tego ze auta
@ajuto00: o ironio, ostatnio bus z ludźmi wywalił w konie. Na szczęście nikt nie umarł ( ͡° ͜ʖ ͡°)
teraz wyjątkowo pojechałem pociągiem plus komunikacja miejska do innego miasta i wydałem więcej niż autem za to a w zamian dostałem tragiczne warunki i tłumy
@LewackiKrul: No to masz do wyboru - jezdzisz caly miesiac do roboty albo jeden tydzien. Policz jednak te $$ bo sie moze okazac ze to duza roznica.
Tym bardziej ze nie mowimy tu o zbieraniu kogos z innego miasta. 2 kumpli mieszka jakies 800m od siebie a ja z kumplem
Pomijam sytuacje, gdzie np kobieta ma faceta który ją wozi a sama ma 10 minut piechotą do pracy i od zawsze miała nastwienie że facet będzie ją woził.
albo jak ktoś jest kasiasty i sobie zamawia zakupy do
1. Oszukują - przykład masz wyżej u @gorzki99 (btw, ogarnij styl pisania, bo w miarę upływu lat jest coraz bardziej irytujący, za parę lat zaczniesz... wstawiać... wielokropki... wszędzie...) który tak nie potrzebuje, że jeździ z kimś.
2. Nie odwiedzają innych ludzi lub mają ich w obrębie tego samego (dużego) miasta, względnie w innym dużym
@yahoomlody: Czyli innymi slowy nie potrafisz czytac ze zrozumieniem. Napisalem:
@Grzesiek_astronaut2: Też niezbyt przyjemnie. Oglądam sporo stop chama i po zachowaniach kierowców, jak i komentujących te zachowania ludzi, muszę stwierdzić, że polskie drogi nie są zbyt przyjemnym środowiskiem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Skoro masz 44 lata i tyle zujesz beż auta to już sobie wypracowałeś własną strefę komfortu i nikt Cię nie przekona, więc nie będę próbować Ci cokolwiek wytłumaczyć xD