Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak w tym kraju ma być normalnie z cenami np. w #gastronomia jak są takie osoby jak moja różowa. Wracaliśmy autem i mijaliśmy #mcdonalds i pytam czy różowa ma może ochotę. Mówi nie to przejechałem i wróciliśmy do domu. Po godzinie ona oznajmi mi, że zamawia z mcdonalda i czy coś chce. Super. Bo teraz po godzinie ją ochota naszła. I zamawia jakąś kanapkę za 20kilka zł, gdzie w kuponie jest ta sama za 16,50 z frytkami jeszcze (a kupony w dostawienie nie można użyć) i jeszcze dopłaca 11zł za dowóz i z 2zł jakiejś opłaty za usługę. I wgl się tym nie przejmuje, jest ochota to w dupie, trzeba zamówić.
Ja rozumiem, że to jej pieniądze, że zarabia więcej niż ja i tak dalej no ale trzeba być frajerem żeby z własnego lenistwa czy braku pomyślunku się na coś takiego godzić i wgl nie przejmować.
I oczywiście zamówiła jedną kanapkę i frytki osobno bo ona napoju nie pije, a zapłaciła oddzielnie jak za zestaw z napojem.
#zalesie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ja rozumiem, że to jej pieniądze, że zarabia więcej niż ja i tak dalej no ale trzeba być frajerem żeby z własnego lenistwa czy braku pomyślunku się na coś takiego godzić i wgl nie przejmować.

@mirko_anonim: ale cię zapiekło
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: weź ją kopnij w dupie, zasługuje na kogoś normalnego
pewnie jesteś tym programistą 15k z wykopu dla którego 4 dychy za obiad to "przegięcie" i "paragon grozy" xD

weź zasugeruj może jeszcze żeby nie zamawiać w gastro to może obniżą ceny xD
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ale bym skisł, gdyby druga połówka się pruła o to, że akurat W DANYM MOMENCIE NIE CHCE MI SIĘ ŻRYĆ, ALE MOŻE ZACHCIEĆ POTEM, A NIE NAŻARŁEM SIĘ JAK ŚWINIA NA ZAPAS, BO ZA KUPONIK TANIEJ.

Kurna typie nawet mi ciebie nie żal, jakby cię kiedyś rzuciła- srasz się o jakieś grosze, bo miałeś PR0-M0-CJE DLA BOLAKA ROBAKA KUPONIARZA, CO 10 ZŁ MUSI URWAĆ.

Ale nawet, jakby tam było nie 15
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 5
✨️ Autor wpisu (OP): @majkel88: Problem w tym, że jak trzeba iść do lekarza, dać do koperty na prezent ślubny, kupić nową sukienkę i buty na ten ślub albo wyjechać na wakacje to jest problem, bo za drogo, bo nie ma, najlepiej nie iść, a wakacje to po co jechać w góry za czy zagranicę jak można domek na weekend wynająć 30km pod miastem. A na tydzień przed wypłatą
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 3
✨️ Autor wpisu (OP): @tellet: Ok, tylko czemu przewalać kasę na takie gówna i nie oszczędzać, a potem oszczędzać na wizycie u lekarza, nie wykupywać recept, odpuścić wakacje, zrezygnować z wesela koleżanki bo nie ma co włożyć do koperty i za co kupić nowej sukienki, bo w tej już była na innym weselu i są ci same ludzie którzy byli na tamtym i na pewno pamiętają jaką miała sukienkę.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 3
✨️ Autor wpisu (OP): @tellet: a z tym uberem to tak w sedno trafiłeś...
po wypłacie przez tydzień w obie strony uber czy tam inny bolt
w drugim tygodniu uber tylko w jedną stronę
a trzeci tydzień to już autobus i metro xD
Pewnie tak samo comfort sobie wybiera , tylko 15zł więcej to co to jest, bo co się księżniczka bez klimy będzie tułała, przecież jest po wypłacie
Szkoda, ze potem jej
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ale typie opisałeś to dopiero teraz. Przeczytaj jeszcze raz co sam napisałeś w pierwszym wpisie i jak to wygląda dla kogoś, kto nie doczyrał do momentu twoich wpisów z dołu wątku xD

no dlatego oszczędzam i wolę pomyśleć wcześniej czy coś chce

@mirko_anonim: to nie oszczędność to ździerstwo. Ludzie wymyślają diety, okna jedzeniowe czy jak to się tam nazywa, a ty wyjeżdżasz z tekstem, że jak teraz się nie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
✨️ Autor wpisu (OP): @tellet: No nie opisałem tego dokładnie, napisałem tylko to co się dziś wydarzyło i o tej niegospodarności z dnia dzisiejszego. Tylko to wygląda tak codziennie. Nie branie torby na zakupy tylko kupowanie co każde zakupy nowej, zamawianie zakupów z dostawą, zakupy w żabce, restauracyjki. Ale to do czasu. Do czasu aż się pieniądze nie kończą, wtedy jest zaciskanie pasa i przerzucenia się na pasztet profi.
Zaproponowałem
  • Odpowiedz

@mirko_anonim: przemyśl jeszcze raz jak piszesz, bo z tego wynika, że ją stać. a skoro nie stać, mimo, że zarabia więcej niż ty, to może czas pójść do pracy? bo w takim razie ty chyba
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Cadfael: Stać ją na wszystko ale do czasu. I brak oszczędności.
Tak, zarabiam mniej ale nie przewalam bezmyślnie kasy na taksówki, gastronomie, ciuchy, kosmetyki, kolorowe drinki i duperele do domu na zasadzie kwiatków, nowego kompletu talerzy co kwartał, a stare idą do kosza bo się znudził ich kolor.
Mniej zarabiam, a mam oszczędności, może sobie taskówką nie pojeżdżę do pracy ale za to jak będzie
  • Odpowiedz
Stać ją na wszystko ale do czasu. I brak oszczędności.

@mirko_anonim: no i to jej sprawa na co wydaje, chciałbyś, żeby cię baba rozliczała z każdej złotówki? a przykład w postaci niewykorzystania kuponiku i żarcia na akord wybrałeś najdurniejszy jaki mogłeś
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Cadfael: Tak, przykład miał być absurdalny. Bo kilkunastoma dziennie takimi rzeczami zbiera potężną sumę.
Tak, chciałbym aby ktoś mnie poprawił jak bym robił coś głupiego.
Nie byłoby w tym nic złego gdyby wydawała trochę w ten sposób albo zarabiała dużo więcej. Czemu nie mogę od paru lat pojechać ze swoją kobietą na wakacje tylko albo muszę odpuszczać, albo jechać z innymi znajomymi. Bo ona nie
  • Odpowiedz
Za to ma na codziennie śniadania w knajpie i ubery. Czemu jak sam nie dam w kopertę całej kwoty to różowa nie pójdzie ze mną na ślub mojego kolegi? A na ślub jej koleżanki i tak nie idziemy bo zrezygnowała z tego samego powodu. Na miesiąc przed weselem.

@mirko_anonim: takie ma priorytety. najwyraźniej macie różne a dla niej ważniejszy jest codzienny komfort, nawet kosztem wakacji czy wesel (które np dla
  • Odpowiedz