Aktywne Wpisy

Gienek-Kielbasa +99
Zabytki #gory
źródło: temp_file8265886640195741794
Pobierz
seventh_gate +3
Hejka, słuchajcie dzisiaj ląduję na ulicy jako osoba bezdomna. Co zabrać ze sobą, jakie środki, przedmioty, narzędzia, czy cokolwiek innego prócz dokumentu, telefonu i leków powinienem zabrać za sobą? Pytanie od osoby, która pierwszy raz będzie bezdomna.
#bezdomnosc #przegrywpo30tce #pytanie
#bezdomnosc #przegrywpo30tce #pytanie

Czy ma to sens robienie CRUD w php w modelu MVC bez programowania obiektowego?
Bo u mnie ciągle coś jest nie tak. Mam routera i jak wchodzę na stronę to wszystko działa ale jak robię formularz i wysyłam przez niego do controllera to ścieżki nie pasują muszą być z ".." a jak wchodzę na index to kontroler wymaga bez ".." p-------a dostanę już nad tym siedzę 2 tygodnie.
Wydaje mi się, że robisz coś co nie ma najmniejszego sensu i zaszedłeś w tym za daleko, w sensie CRUD, php i MVC.
https://phptherightway.com/
Może po prostu pomija entrypoint wysyłając formularz?
Robię CRUD PHP w modelu MVC gdzie mam umieścić formularz który będzie dodawał nowe dane do bazy danych i gdzie będzie ten kod który dodaje dane do bazy danych? W view? czy w model?
tak wygląda mój crud
Problemem może
@vviktor123488: OP nawet nie wie czym jest OOP, a Ty mu apiplatform proponujesz? To tak jakby zaczynać naukę pływania od skoku na środku oceanu.
@januzi: index.php to localhost:8080 i ma routera zawierającego przekierowywaniami formularz znajduje się w create.view.php i ten formularz wysyła do create.controller.php a controller wysyła do create.model.php
@Nexiu: bo się uczę prostego php i dopiero potem laravel
Generalnie długa droga przed tobą, życzę powodzenia.
@lukgol: ale Ty tymi rozproszonymi plikami nie uczysz się bezpośrednio PHP, Ty już pytasz się bardziej architektury - więc powinieneś zacząć robić też tutoriale o różnych architekturach itp.
Obecnie ten kod z tego linku, co podał @Nexiu zaczynasz tworzyć rzeczy, które nie są pokrywane przez podstawowe nauki z ifami i foreachami. To już jest poziom dalej, kwestie bootstrapowania aplikacji