Aktywne Wpisy

Rainmaker97 +1086
Amerykanizacja rynku pracy jest coraz bardziej zuchwała. Te gnoje z branży kurierskiej wprost już sugerują, że g---o płacą swoim pracownikom, więc aby ci zbytnio nie protestowali to całą odpowiedzialność zrzucają na klienta, a kuriera stawiają w roli żebraka liczącego na jałmużnę w postaci napiwku.
#antykapitalizm #januszebiznesu #kurier
#antykapitalizm #januszebiznesu #kurier
źródło: IMG_5963
PobierzCiesze się, ze temat psiarzy i kundli zaczyna wychodzić na forum publiczne. Polowa społeczeństwa jest zakładnikiem psiarzy i bez wyrażenia zgody MUSI w tym uczestniczyć. Szczekające kundle w blokach, zasrane chodniki, obszczane elewacje i samochody, codziennie setka ZGLOSZONYCH pogryzień - dość.
Trzeba w koncu podnieść glos i zakończyć ta patologie.
Wiem, ze jest tutaj sporo polityków, także z mojej strony pomysły:
1) PIES w budynku wielorodzinnym TYLKO za zgoda WSZYSTKICH mieszkańców, dlaczego ktoś
Trzeba w koncu podnieść glos i zakończyć ta patologie.
Wiem, ze jest tutaj sporo polityków, także z mojej strony pomysły:
1) PIES w budynku wielorodzinnym TYLKO za zgoda WSZYSTKICH mieszkańców, dlaczego ktoś
źródło: z24315142Q,Szczekajacy-pies--zdjecie-ilustracyjne-
Pobierz

Robię CRUD PHP w modelu MVC gdzie mam umieścić formularz który będzie dodawał nowe dane do bazy danych i gdzie będzie ten kod który dodaje dane do bazy danych? W view? czy w model?
tak wygląda mój crud
źródło: image
PobierzZapis i odczyt masz w modelu, wyświetlanie w view.
@mariecziek: tylko że CQRS to jest obiektówka a ja dopiero się uczę i obiektów nie ruszam bo za mało wiem. jak to zrobić bez obiektówki?
Nie wiem na ile ci pomogę, ale postaram się wytłumaczyć ideę jak poprawnie powinno to działać. Musisz podzielić kod w taki sposób by każda z warstw MVC robiła jedno zadanie. Tak więc proponuję ci takie rozwiązanie:
1. Umieść formularz w widoku (View) - daj tam zwykły HTML, dodaj pola z
name, które@mariecziek: ale co zmieniło? bo laravel korzysta z MVC a z czego korzysta symfony?
problem jest taki że wszystko nie działa przez przekierowania require bo docker wymaga "require "model/create.model.php"" a jak już robię formularz to wymaga mi "require "../create.model.php";"
php -> symfony (czasem laravel jak ktoś lubi nietypowane modele; ja nie) to tylko backend/API
a na froncie masz jakiegoś reacta/vue/angulara
Wynika to z tego, że często zarówno backend jak i frontend to kilka aplikacji. Frontend to zazwyczaj apka webowa i na telefon a backend to API które składa się z 1 lub wielu projektów.
Mało miałem do czynienia z Laravelem, więc ci niespecjalnie doradzę co i jak. Z mojego doświaczenia wynika, że samo MVC to za mało w tych czasach, musisz posiadać dodatkowe miejsce na operacje, które są wykonywane pomiędzy otrzymaniem requestu a zapisaniem/odczytaniem danych z bazy danych.
Co ma wspólnego docker z require, bo
@lukgol: laravel nie "korzysta" z MVC, on w teorii "zaleca" robienie na nim MVC. Nikt nie broni Ciebie omijać część elementów.