Wpis z mikrobloga

Dobra, w wieku 30 lat wypaliłem się z IT. Nie chce już widzieć na oczy tego syfu i p-------ć na takie z-----e tematy co po byle jakiej analizie g---o mnie obchodzą. Co mnie ma obchodzić wynik jakiejś funkcji albo dowieziony sprint - ja p------e jakim przegrywem przez ostatnie 7 lat się było, że człowiek się tym przejmował. Nawet pieniądze mnie nie radują. Czym się zająć? Jakieś pomysły? Jaka odskocznia na kilka lat albo już do śmierci co da satysfakcję z życia? Najlepiej BEZ LUDZI!!!!

#pracbaza #programista15k #pracait #neet #introwertycy
  • 220
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@czemu_tak_jest: ale o co ci chodzi z tymi zasobami? Co mysmy patrzyli na grafane dla twojej aplikacji? Skad my mamy wiedziec ze mniej cpu potrzeba niz ktos dal?

@aleksc: nie wiem o ktore pytasz wiec wyjasnie obia.
k8s uklada pody na nodach wg request, nie wg limits dlatego oba configi to proszenie sie o problemy z wielu powodow ale wyjasnie glowne powody.
pierwsze nie ma sensu bo dawanie request 35m
  • Odpowiedz
@aleksc: nie wiem o ktore pytasz wiec wyjasnie obia.

@czemu_tak_jest: ok zabilem ten pod i dostalem mnostwo takich logow:

2024-06-18 20:02:28,756 WARN [io.ver.cor.imp.BlockedThreadChecker] (vertx-blocked-thread-checker) Thread Thread[vert.x-eventloop-thread-1,5,main] has been blocked for 21803 ms, time limit is 2000 ms: io.vertx.core.VertxException: Thread blocked
  • Odpowiedz
@hetman-kozacki: ktoś tam wyżej pisał już, ale chodzi o p------e zarządzanie projektami. Masz cały czas presję i nawet będąc seniorem nie raz dostajesz rzeczy, które pierwszy raz widzisz na oczy i jakiś zjeb każe ci wycenić ile ci to zajmie. Skąd mam k---a wiedzieć czy się coś nie w-----e po drodze xD. Jak funkcjonujesz w ten sposób przez x lat to w końcu idzie na łeb dostać i piszesz post
  • Odpowiedz
@hehehhhehe IT daje czas i pieniądze, których nie masz w 90% innych zawodów. To że jesteś przegrywem z takimi możliwościami, to jest tylko i wyłącznie twoja wina. Pracując w IT można nawet podróżować po świecie i pracować zdalnie. Jesteś strasznie wizualny, jeśli myślisz, że w innych zawodach będziesz miał lepiej. Praktycznie tylko własna firma jest lepsza. I to nie ma oczekuj, bo najpierw trzeba rozkręcić interes.

Nie wiem też co mają
  • Odpowiedz
@hehehhhehe doskonale Cię rozumiem, bo sam jestem w podobnej d... Pracuję w innej branży, ale też dość specyficznej. Znajomi, którzy już uciekli poszli m.in. w utworzenie własnej piekarni (teraz też ma tego dość), sklepu internetowego z ciuchami (to oczywiście różowa), fundacji do trzepania pieniędzy na granty kulturowe (wiecznie na łasce pana - samorządu) oraz... programowania. Jedna jeszcze osoba została pilotem samolotu (!), ale to dość specyficzny przypadek ( ͡~ ͜
  • Odpowiedz
@m-mmmm_marysia: Dobra w---------j pajacu na czarno jak masz takie g---o pisać. Ja pisze, że robiłbym dorywczo, a nie pracował jako programista i na wsi tyle co dla siebie, a ty gównie piszesz, że pracujesz (w założeniu na pełny etat) i mieszkasz/robisz na wsi ale ja nie dałbym rady z ograniczoną ilością obowiązków? Robisz k---ę z logiki.
  • Odpowiedz
@hehehhhehe:
Zanim wywrócisz swoje życie do góry nogami to zadaj sobie następujące pytania:
* co Cię konkretnie denerwuje w tej pracy: szef? Zespół? Projekt? Technologia? Sposób prowadzenia projektu? Żmudne przeglądanie legacy?
* siedzisz w dużym korpo? Może mały startup Ci będzie leżał. Albo średniej wielkości.
* backend? Może zainteresuj się frontendem albo infrastrukturą. Certyfikacja AWS może być ciekawa
* firma ma własny produkt? Czy może pracujesz jako kontraktor w
  • Odpowiedz
@hehehhhehe: popracuj w czyms innym, nawet tydzien-dwa, praca w IT to jest bajka w porownaniu do 99% prac w polsce xD nie musisz za bardzo wczesnie rano wstawac (no zalezy czy jest full remote, ale czesot dalej jest), dowozisz wzglednie w godzinach w ktorych chcesz, nie ubrudisz sie i nie spocisz, ludzie sa normalniejsi i inteligentniejsi niz w standardoym januszeksie.

jak inna praca cie zgowni to szybko docenisz jak tutaj
  • Odpowiedz
  • 0
DZIĘKI ZA ODPOWIEDZI! Chyba pojeżdżę sobie na Bolt, Uber czy innym ITaxi - na IT dorobiłem się samochodu klasy premium, kursy widzę po 40-60 zł w moim mieście to może dniówka będzie z 500 zł. Ewentualnie kupię furgona i zostanę kurierem do paczkomatów (jeżeli się tak da) InPost płaci ponad 3 zł za jedną paczkę, a średnio do jednego paczkomatu wchodzi ze 100 + jeszcze te co zabiorę.

Jakby co to j---c
  • Odpowiedz
@hehehhhehe: Ciekawy wątek na ważny temat jakim jest wypalenie zawodowe.
Posty pokazują, że mało kto w ogóle rozumie czym jest wypalenie zawodowe i pewnie stąd co drugi post to 'porady' typu 'idź na magazyn, hehe, to ci przejdzie'.
  • Odpowiedz
@hehehhhehe: zacznijmy od tego ze Cie rozumiem. Przez wiele lat IT wydawalo sie jakas ziemia obiecana, co KAZDY zarabia kupe kasy [a nie kazdy jest programista przeciez], praca 3h na dzien gora i w ogole dostaniesz sie to wygryw dozywotnio. A wez zacznij marudzic na to, ze nudzi, albo ze jednak bywa sporo stresu a czlowiek nie jest biologicznie przystosowany do stresowania sie na siedzaco...

Co do zostania kierowca zawodowym, czy
  • Odpowiedz