Aktywne Wpisy

heksengerg +199
źródło: temp_file4787959245598172131
Pobierz
drobne_na_taryfe +90
źródło: temp_file7746405244426589187
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file4787959245598172131
Pobierz
źródło: temp_file7746405244426589187
PobierzWykop.pl
Czy tylko ja tak mam że wydaje mi się jakby Polska od 2019 zrobiła skok o jakieś 20 lat do przodu? Wszystko tak potwornie przyspieszylo że to aż przerazajace.
I chyba to nie są jakieś smuty starego pryka #wykop30plus ale rzeczywiście wszystko jakby skończyło do przodu. Ceny nieruchomości, pensje, inflacja, ceny zywnosci, ilość depresji, ilość samobojstw, ilość imigrantow, ilość after politycznych, ilość latwego pieniądza (influencerzy i te wszystkie freakfighty, youtuberzy, fundacja positive ways,).
I czy to jest dobre? Z jednej strony jestem pod wrażeniem ale z drugiej trochę się tego boję? Bo to przyspieszenie nie poszło w dobra stronę że wybudowalismy elektrownie jadrowa w 10 lat zamiast 20. Albo że zamiast otworzyć 1 fabryke intela otworzylismy ich 5. Nie... To poszło w zakupy na wojsko, beton, miliony imigrantow, 800+, fliperzy i deweloperzy, biznesmeni.
Tak jakbysmy wszyscy kolektywnie postanowili "a to sobie skończę z 10 pietra, szybciej przecież dotre na dół niż schodami"
Co Wy genz o tym myslicie?
#przemyslenia #pytanie #gospodarka #inflacja #nieruchomosci
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: na tym bym zakopnczyl ta fraze bo elektrowni nigdy nie bedzie u nas( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: IMG_0482
PobierzPoszukaj na mapie okresu o którym piszesz i połącz kropki. To nie tylko w PL i to ścieżka nie do utrzymania, a raczej jednorazowy wyskok.
źródło: 41294_2021_150_Fig2_HTML
Pobierz@mirko_anonim: Rzeczywistość poszła w nadpłynność monetarną spowodowaną ujemnymi realnymi stopami procentowymi oraz ekspansją fiskalną ( 800 + i emeryturki z KRUS ZUS itd)
Siła nabywcza Pensji względem 2019 nam spadła. + załamała się demografia. Nadpłynność przechwytywali zdemoralizowani cwaniacy od fejmów czy flippowania.
I Wish żyć w Polsce w którym nie ma 500 ani 800+ nie
A do kogo ty się porównujesz? Do trupów gospodarczych? Do państwa rozwiniętych? Normalny jesteś?....