Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Gdyby tylko ktoś kiedyś wymyślił tanie fińskie domki gotowe w 2 miesiące. Dostępne od ręki dla pracujących rodzin, z zakazem spekulacji, odsprzedaży i wynajmu przez minimum 10 lat. Czyli byłyby tylko do mieszkania czyli do tego czego są. A nie czekaj takich domów przecież od 1945r do 2000r zbudowano w PL niezliczoną ilość. A no tak wtedy był RIGCZ. A co zrobił rząd pis w 2015r: zakazał zakupu ziemi Polakom bez zgody urzędu KOWR(wcześniej kupowałeś od ręki), to był pierwszy krok pompowania bańki. 2017 prezes partii pis, nbp i premier pis ustawiają stopy na ZERO dla dalszego pompowania gigantycznej bani nieruchomości. Takiej sytuacji nie były nigdy wcześniej w Polsce patrząc od roku 966, by Polak nie miał dachu nad głową. Ważne by pośrednicy/świnie/fliperzy/deweloperuchy się pasły. Brak dla młodych domów to: brak nowych rodzin, nowych firm, brak nowych obywateli płacących podatki.
#nieruchomosci #historia #polska #demografia
https://bi.im-g.pl/im/f1/35/12/z19094001NWCR,Finski-domek.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=5qEM4LFDUyE

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Gdyby tylko ktoś kiedyś wymyślił tanie fiński...

źródło: z19094001NWCR,Finski-domek

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Ja tam mam małą działeczkę, czwarty typ gruntów więc nie muszę występować o zgodę na odrolnienie ale renta (czy jak to się tam nazywa) idąca w dziesiątki tysięcy przez x lat gminie skutecznie zniechęca mnie do robienia czegokolwiek w kierunku własnego domku.

Problemem prawie zawsze jest kartel państwowy ale polaczki tak jak reszta świata źródeł wszystkich patologii nieruchomości upatrują w tych którzy coś mają.

Żadnych systemowo istotnych deregulacji nigdy nie
  • Odpowiedz
@ArekMaupa: Brak cennika więc zakładam że budowa wychodzi równie drogo jak tradycyjne murowanie - było tak wielokrotnie gdy pytałem o jakąkolwiek ofertę na dom drewniany. Nie wiem skąd założenie że drewno będzie tańsze.
  • Odpowiedz