Wpis z mikrobloga

@fraciu: autofagia to proces naprawy ogranizmu, występuje przy głodówce dłuższej niż bodajże 36h. Organizm zaczyna zjadać resztki komórkowe, przełączając się w "tryb naprawy". Podobno bardzo skuteczne i zdrowe.
  • Odpowiedz
@fraciu: od 20 do 12 masz 16h a nie 36. Mozliwe że czas ten był nawet wyższy 48-72, nie pamiętam dokładnie (mówię o w pełni rozwiniętym procesie, nie jego początkach). Może mirek odpowie, jak nie to na angielskim youtube sa fajne mini wykłady z tego tematu.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 7
@swecy_mje_plendzo: @fraciu @DeltaFosBeta
Od połowy stycznia lecę na autofagii i całkiem mi to pasuje. Mój rekord to 120 godzin bez jedzenia – i serio, czułem się całkiem spoko! Pewnie pociągnąłbym dłużej, ale wypadł weekend i urodziny mamy, więc wiadomo… 😅

Najważniejsze to dobrze się nastawić – jak sobie coś wkręcisz i masz co robić, to czas leci, nawet nie wiesz kiedy. Najgorzej było za pierwszym razem przetrwać pierwszy
  • Odpowiedz
@Epel mam tak sprany mózg wykopem, że myślałem, że ktoś znowu się chwali swoją inwestycją giełdową XD. Gratki!
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@machobuzon:
Jeśli Ci pasuje i Twoja głowa to wytrzyma, to śmiało – rób, kiedy uważasz.
Co do soku z kiszonej kapusty – najlepiej pić go po posiłkach, późnym popołudniem. Pierwsza szklanka może dać niezłego „ognia”, ale z każdą kolejną powinno być coraz lepiej.
  • Odpowiedz