Aktywne Wpisy
whitewolfik +228
Po ponad dziewięciu latach sąd wydał postanowienie w sprawie wniosku o służebność drogi koniecznej, złożonego przez sąsiada przeciwko mnie, gminie, i jeszcze jednemu sąsiadowi.
Na ogłoszeniu postanowienia byłem tylko ja i wnioskodawca.
Nie było żadnych niespodzianek. Sąd zasądził drogę konieczną o szerokości 8m przez 2 działki gminne i pole mojego sąsiada w kształcie pokrywającym się z planem zagospodarowania przestrzennego. Za pierwszą działkę gminną nie sąd zasądził opłaty, za działkę, którą niedawno sprzedałem
Na ogłoszeniu postanowienia byłem tylko ja i wnioskodawca.
Nie było żadnych niespodzianek. Sąd zasądził drogę konieczną o szerokości 8m przez 2 działki gminne i pole mojego sąsiada w kształcie pokrywającym się z planem zagospodarowania przestrzennego. Za pierwszą działkę gminną nie sąd zasądził opłaty, za działkę, którą niedawno sprzedałem
kotka-a 0
@Szalom: Jeszcze jak ( ͡° ʖ̯ ͡°), pozwalamy tym #!$%@? na wszystko.
@tellet niech zrobią tańszą wersję i #!$%@? z tym AI.
Photoshopu już nie kupisz programu na stałe tylko subskrypcja.
Piractwo zatem jest super opcja, zwłaszcza jak się porowna ceny i jakość dzisziejszych gier i filmów.
Filmy - płać 5x 60zł miesięcznie za serwisy bo ten ma pierwsze 2 sezony drugi ostatnie 4 xD
Dlatego kto nie ma to polecam PLEX+ 1337x lub inne stronki z torrentami. Działa lepiej niż Netflix,
@Mikoma: Jeśli mówimy o napisaniu dokumentu tekstowego, no to może. Excel vs Calc to jak porównać normalny sklep do Biedronki ( ͡° ͜ʖ ͡°) Pomijając, że O365 i jego integracja ze środowiskiem korporacyjnym jest zwyczajnie niezastąpiona.
Mam piraconego PS/LR mimo posiadania starej dozywotniej licencji na classica.
@niebadzogrem: Ogólnie się zgadzam, ale nie widzisz w tym sprzeczności? Chcesz dostać X pojemności na stałe, pomimo że operator ponosi ciągłe koszty za prąd, serwis serwerów, wymianę dysków czy backup?
@hub_bub: powiem lepiej. Jak Ci się będzie kończyła subskrypcja to na czacie mówisz im że masz rudną sytuację finansową. Dają na rok discount 50% i 3msc dodatkowo gratis. Tak jak mnie krew zalewa jak widzę gówno program za 50zł msc tak adobe za 35e za wszystko to trzeba być Januszem Final Boss żeby przyrzymianić.
@Mikoma: ale nikt normalny w non-januszowej firmie nie korzysta z dokumentów google, za to w wordzie piszesz od podstawówki. Nic się nie robi szybciej, bo interfejs był pisany z łaski przez nerdów, którym wystarczał widok a'la Office2003, więc w samej wstążce masz rzeczy poukładane nieintuicyjnie, jak w gimpie CTRL-S zapisujące w gimpowym formacie albo
@Tokko: dobrze wiem o co chodzi, już pomijam fakt że tego samego dnia Adobe się z tego wycofało po gównoburzy w internecie, ale miałeś wybór żeby się nie zgodzić i spuścić Adobe w kiblu.
@Mikoma: Co? XD
Każdy, kto próbował kiedyś w Libre zrobić coś poważniejszego niż CV do Januszeksu, względnie podsumowania budżetu domowego na pięćdziesiąt linijek w Calcu nigdy by czegoś takiego nie napisał. Jeszcze napisz, że GIMP jest zamiennikiem Photoshopa, a Inkscape Corela, czy Illustratora :)