Wpis z mikrobloga

#neuropa

beka z kucy

http://www.wykop.pl/wpis/7665830/korwin-krul-jkm-4konserwy-bekazlewactwa-w-sumie-az/

tak bo faktycznie wszyscy unikają merytorycznej programowej dyskusji z KNP ;) dlatego KNP ma program na 4 zdania, z którego połowa nie trzyma się kupy... dlatego od miesięcy na wypoku jesteśmy 'masakrowani' znaleziskami typu 'Korwin słodzi herbatę' lub 'Korwin kroi chleb' - a mimo obecności na wypoku miliardów sympatyków KNP, członków tej partii, kandydatów do PE z list KNP czy nawet członków władz KNP nie można doczekać się jakiegoś AMA o programie tej partii:

http://www.wykop.pl/wpis/6598088/knp-krul-korwin-neuropa-mam-czekac-na-te-100-pytan/

można tylko oglądać 'w kółko' masakracje Krula na jakiś filmikach YT, które są podsumowywane 'ale masakra' 'ale masakra' i ew. 'ale masakra' - a dyskusji programowej z KNP jest dosłownie ZERO :)
  • 84
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LibertyPrime: Apropo wolnego rynku to jeszcze dopowiem, że jestem studentem SGH więc co nieco wiem na temat tej legendarnej magicznej ręki wolnego rynku.Owszem istnieje takie coś i teorytycznie nawet działa.Jest nawet do tego model IS-LM stworzony przez Hicksa.Wiem jak gospodarka teorytycznie sama potrafi się dostosowywać.Tylko, że niestety to jest tylko teoria, bo wszystkie te rozważania są prowadzone przy ścisłych założeniach, które są nierealne w dzisiejszych czasach.Polegając na samo dostosowaniu się
  • Odpowiedz
@LibertyPrime: A jeszcze jedno - która to partia sejmowa nie ma programu? Z tego co mi wiadomo to najuboższy ma PSL ale nadal o wiele bardziej złożony niż KNP.
  • Odpowiedz
@cu0_: No ile tego programu PO weszło w życie? Czy 7 lat to za mało, żeby zrealizować program... PO ma broszurę na 200 stron, gdzie 80% to chwalenie się wynikami i osiągnięciami z pierwszej kadencji, a reszta to bełkot pokroju:

Do programu kształcenia licealistów włączymy także filozofię. To europejski standard. Dzięki temu zwiększymy kreatywność młodych ludzi i przygotujemy ich do aktywnego życia obywatelskiego. Jest to szansa dla setek absolwentów kierunków
  • Odpowiedz
Pierwszym co chce zrobić KNP to zlikwidować PIT i CIT.

@szerokikarq: no dobra ale co dalej?Hasło "zlikwidujmy podatki" każdego podnosi z fotela i aż chce się bić brawo.Tylko, że to nie jest problem do rozwiązania podczas jednego posiedzenia sejmu.Do tego trzeba mieć ludzi,genialny plan,czas,sprzyjające warunki polityczne i społeczne.Ja tego nie widzę w tak kolorowych barwach jak całe zbiegowisko KNP.
  • Odpowiedz
@RageKage: Konsternacja, szok, niedowierzanie! Odmrozili cię wczoraj z lodowca? Jak można pytać o program KNP, skoro każdy jego szczegół był co najmniej milion razy omawiany przez Korwina podczas jego licznych wystąpień, wywiadów, felietonów, artykułów, a także w jego książkach. Szczyt lenistwa, że nawet nie chce się wychylić nosa poza wykop, nie mówiąc o oficjalnej stronie KNP. A może ty po prostu tego programu nie rozumiesz? Może dostajesz odpowiedzi, ale wydają
  • Odpowiedz
ale co dalej?

@rad0330: Likfidacja wszelkiej masci nadzoru nad rynkiem, cofnięcie ustawy antymonopolowej, prywatyzacja wszystkiego co wpadnie w ręce łącznie z uczelniami, brak pomocy państwa dla ludzi. i wiele wiele wiele więcej, a to że kucwin jest w polsacie to zasługa własciciela stacji który po dupie nie raz dostał za nieuczciwe praktyki.
  • Odpowiedz
Nie jestem w żaden sposób związany z KNP poza tym, że na nich głosuję, a mimo to znam poglądy partii w każdej sprawie, właśnie dlatego, że program jest spójny i wszystko wynika z kilku prostych zasad. O "Volenti non fit iniuria" pewnie też nie słyszałeś? No to pytaj, chętnie odpowiem.

@Jah00: nie dziękuje, odczekuje odpowiedzi od kogoś z KNP, a nie od kolejnej gimbazy wypowiadającej się protekcjonalnym tonem, że przecież
  • Odpowiedz
Do oficjalnego AMA jest potrzebne zainteresowanie administracji serwisu, a tego podobno nie ma. Tak działa wolny rynek.

@Vealheim: Ale bzdura. Po co Ci zainteresowane administracji? Chcesz mi powiedzieć, że ludzie wykopują słodzenie herbaty przez Krula, a nie wykopią AMA? Plz... Serio tak nisko oceniasz wyborców KNP?
  • Odpowiedz
@RageKage: Ja nie napisałem, że wszystko jest jasne, napisałem tylko, że wiedza o którą pytasz jest ogólnodostępna. Jeśli pytasz o program, to albo nie potrafisz sobie go odnaleźć, albo jesteś zbyt leniwy żeby go przeczytać, albo też kompletnie nic z niego nie zrozumiałeś, bo inaczej miałbyś jakieś konkretne pytania, albo mógłbyś coś zacytować. Członek KNP nie zdradzi ci też żadnej tajemnej wiedzy, bo taka nie istnieje. Może jedynie powtórzyć ci
  • Odpowiedz
@RageKage: Przepraszam, że nie jestem w stanie całego internetu przeczytać w godzinę. Ja odnosiłem się tylko do pierwszego posta i nie ma w nim nic konkretnego niestety. No to jesteś tym leniem czy nie? Bo nie wiem, staram się zrozumieć. Nie ma w tym nic złego. Mnie też się nie chce wszystkiego czytać.

Kto tu jest arogancki? Cytuję "program na 4 zdania, z którego połowa nie trzyma się kupy". To
  • Odpowiedz
Przepraszam, że nie jestem w stanie całego internetu przeczytać w godzinę.

@Jah00: nie cały internet - styka jak ogarniesz post na który odpowiadasz

Ja odnosiłem się tylko do pierwszego posta i nie ma w nim nic konkretnego niestety. No to jesteś tym leniem czy nie? Bo nie wiem, staram się zrozumieć. Nie ma w tym nic złego. Mnie też się nie chce wszystkiego czytać.

@Jah00: nie musisz czytać
  • Odpowiedz