Wpis z mikrobloga

#neuropa

beka z kucy

http://www.wykop.pl/wpis/7665830/korwin-krul-jkm-4konserwy-bekazlewactwa-w-sumie-az/

tak bo faktycznie wszyscy unikają merytorycznej programowej dyskusji z KNP ;) dlatego KNP ma program na 4 zdania, z którego połowa nie trzyma się kupy... dlatego od miesięcy na wypoku jesteśmy 'masakrowani' znaleziskami typu 'Korwin słodzi herbatę' lub 'Korwin kroi chleb' - a mimo obecności na wypoku miliardów sympatyków KNP, członków tej partii, kandydatów do PE z list KNP czy nawet członków władz KNP nie można doczekać się jakiegoś AMA o programie tej partii:

http://www.wykop.pl/wpis/6598088/knp-krul-korwin-neuropa-mam-czekac-na-te-100-pytan/

można tylko oglądać 'w kółko' masakracje Krula na jakiś filmikach YT, które są podsumowywane 'ale masakra' 'ale masakra' i ew. 'ale masakra' - a dyskusji programowej z KNP jest dosłownie ZERO :)
  • 84
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cinkek: Ja chciałem amatorsko rozpisać ten program bardziej szczegółowo - wysyłam nawet maile z pytaniami do ekonomistów z USA, którzy mają podobne postulaty i nawet odpisują... Ale po pierwsze: nic co napiszę nie będzie wiążącym stanowiskiem partii, a po drugie: potrzebuję na to wiele czasu, którego nie mam i który lepiej poświęcić na inne rzeczy. Także moje amatorskie opracowanie programu z bibliografią i odnośnikami do badań się nie pojawi w
  • Odpowiedz
Także moje amatorskie opracowanie programu z bibliografią i odnośnikami do badań się nie pojawi szybko.

@Vealheim: doceniam chęci, ale to niewiele zmienia - raczej chodzi o oficjalną ofertę partii dla wyborców, zwłaszcza że mowa o partii która tak silnie podkreśla wyższość swoich postulatów w zakresie gospodarki nad pozostałymi partiami funkcjonującymi w kraju... wyższość ta wydaje się być jednak jakimś dogmatem, którego partia ta nie chce szczegółowo tłumaczyć czy uzasadniać :)
  • Odpowiedz
Przecież mają program na swojej stronie. Jest raczej ogólny ale jest. Z czym masz problem?

@LibertyPrime: Przecież ten program wygląda, jakby jakiś gimbus na przerwie przed przyrą im to pisał, do czego tu się odnosić ? Nie mówiąc o tym, że jest sprzeczny z poglądami krula (np. w kwestii wolności mediów), więc nie ma ŻADNYCH gwarancji, że byłby realizowany...
  • Odpowiedz
@RageKage: Jeśli nawet założymy, że 3/4 programu KNP to bzdury, to gdyby wprowadzić w życie tą 1/4 to by był ogromny krok na przód. Czepiasz się KNP, i słusznie. Ale zadaj sobie pytanie czy nawet gdyby choć mała część tych postulatów weszła w życie to czy nie był byś zadowolony. Podobno jesteś liberałem. A następnie zadaj sobie drugie pytanie, czy jak zagłosujesz na jedną z partii sejmowych to czy Twoje
  • Odpowiedz
@acor: Przejżyj sobie programy innych sejmowych partii.

więc nie ma ŻADNYCH gwarancji, że byłby realizowany...

Gdy zagłosujesz na którąś z sejmowych partii to z pewnością ich program będzie realizowany.
  • Odpowiedz
Też znajdę tam takie mądrości, jak np. postulowanie obowiązkowych, przedmałżeńskich badań na płodność ?

Jest tam takie coś? Jeśli tak to jest to oczywiście bzdura ;)

A gdzie ja pisałem, że zahłosuję na którąś z sejmowych partii ? Poza tym gadamy o KNP.

Czyli
  • Odpowiedz
@Farrahan:

po co? na co? wystarczy wystrzelać wszystkich lewaków i wszystko sie samo rozwiąże ( ͡° ͜ʖ ͡°) zniesiemy większość praw, podatków, potem zlikwidujemy większość ministerstw i urzędów i będzie dobrze, anarchia ftw
  • Odpowiedz
Jeśli nawet założymy, że 3/4 programu KNP to bzdury, to gdyby wprowadzić w życie tą 1/4 to by był ogromny krok na przód. Czepiasz się KNP, i słusznie. Ale zadaj sobie pytanie czy nawet gdyby choć mała część tych postulatów weszła w życie to czy nie był byś zadowolony. Podobno jesteś liberałem. A następnie zadaj sobie drugie pytanie, czy jak zagłosujesz na jedną z partii sejmowych to czy Twoje życie w jakimkolwiek
  • Odpowiedz