Aktywne Wpisy

ChlopoRobotnik2137 +122
Byłem dzis z samego rana przetestować system kaucyjny, żebyście nie musieli tego robić. Padło na Lidla
Mialem stara butelke po coca coli 0.5l , automat zeskanował ja jako butelka bez #kaucja i zaoferował bon z 10 groszami.
I teraz zaczyna sie cyrk. Na kasie samoobsługowej bonem nie da sie zapłacic. Jakaś pracownica mówi że z bonami to tylko do kasjerki. A u kasjerki też nie wchodzi bon . Kasjerka zaoferowała
Mialem stara butelke po coca coli 0.5l , automat zeskanował ja jako butelka bez #kaucja i zaoferował bon z 10 groszami.
I teraz zaczyna sie cyrk. Na kasie samoobsługowej bonem nie da sie zapłacic. Jakaś pracownica mówi że z bonami to tylko do kasjerki. A u kasjerki też nie wchodzi bon . Kasjerka zaoferowała
źródło: image
Pobierz
Atreyu +278
Jak utrzymamy trend to w ciągu dwóch lat talerz pierogów +100zł xD
#krakow #heheszki #pasjonaciubogiegozartu #jedzzwykopem
#krakow #heheszki #pasjonaciubogiegozartu #jedzzwykopem
źródło: Zrzut ekranu 2025-10-01 055830
Pobierz

Przychodzę do was z kolejnym problemem.
Mam serwer postawiony na ubuntu na którym mam MySQL. Strona działa prawidłowo i łączy się z bazą danych. Chciałbym się połączyć zdalnie z bazą danych, ale z jakiegoś powodu mam timeout i nie wiem co może być tego powodem.
W pliku konfiguracyjny bind adress jest ustawiony na 0.0.0.0
Mam użytkownika który ma zdalny dostęp do bazy danych, remote IP ustawione na %
Mam odblokowany port 3306, ustawiony dostęp z każdego adres IP
MySQL i serwer zostały zrestartowane
Pomimo tego, w DataGrip oraz SequelPro mam tylko timeout co do połączenia. Czy ktoś może orientuje się co może być nie tak? Postawiłem nowy serwer i mam ten sam problem.
Wszystko postawione na EC2 - AWS
#devops #infrastruktura #informatyka #serwer #linux #ubuntu #ngnix #mysql #bazadanych
Zarówno SequelPro jak i w datagrip masz możliwość połączyć się z bazą właśnie w ten sposób (sql over ssh)
źródło: CleanShot 2024-06-05 at 12.37.57@2x
Pobierz@asdfghjkl Środowisko testowe więc nie ma takiej potrzeby. Jak projekt pójdzie na produkcje, to będzie po SSH
Używaj SequelAce to projekt bazujący na SequelPro który jest aktywnie rozwijany.
https://sequel-ace.com/
@GreeenOne: tak było nie zmyslam ( ͡º ͜ʖ͡º)
Rozwijasz paskudne praktyki a wystarczyło w 5sec połączyć się tak jak tobie pokazałem bez zmieniania czegokolwiek ( ͡° ͜ʖ ͡°)