Aktywne Wpisy

Salido +1767
Minął 0. (z 67) dzień wakacji.
To już 8. edycja smutnej akcji wakacyjnego publikowania map śmiertelnych wypadków w wakacje.
Tak jak w ostatnich latach, postaram się codziennie wrzucać mapę, listę wypadków i statystyki pod tag #smiertelnewypadki (na ile pozwoli mi praca i inne obowiązki). Postaram się także porównywać liczby z tymi w poprzednim roku.
Kilka liczb z podsumowania wakacji 2025:
To już 8. edycja smutnej akcji wakacyjnego publikowania map śmiertelnych wypadków w wakacje.
Tak jak w ostatnich latach, postaram się codziennie wrzucać mapę, listę wypadków i statystyki pod tag #smiertelnewypadki (na ile pozwoli mi praca i inne obowiązki). Postaram się także porównywać liczby z tymi w poprzednim roku.
Kilka liczb z podsumowania wakacji 2025:
źródło: 1-453841-52
Pobierz
mxala +1
Jakie dobre książki sci-fi polecacie przeczytać? Szukam perełek i tytułów, które naprawdę warto znać.
Mam już za sobą Solaris, Projekt Hail Mary, Marsjanina, Nowy wspaniały świat, Diunę, Kwiaty dla Algernona, trylogię Wspomnienie o przeszłości Ziemi, a teraz kończę Człowieka z Wysokiego Zamku.
#czytajzwykopem #sciencefiction
Mam już za sobą Solaris, Projekt Hail Mary, Marsjanina, Nowy wspaniały świat, Diunę, Kwiaty dla Algernona, trylogię Wspomnienie o przeszłości Ziemi, a teraz kończę Człowieka z Wysokiego Zamku.
#czytajzwykopem #sciencefiction

źródło: temp_file7256603692199996883
Pobierz@PokemonowyRambo: W OGOLE NIE POWINNI miec. Ja nie moge swietowac, ze jestem hetero
@kris006: To jest pozorne, że nic nie robi. Amerykańskie korpo wycierają sobie mordę tą tęczowością jednocześnie walcząc ze związkami zawodowymi, kontrolą produkcji w krajach III świata czy wspierając państwa autorytarne. To jest jak bilet wyjście z więzienia kupując sobie woke dzieciaki w USA, ale jednocześnie coraz więcej władzy i pieniędzy, a mniej kontroli i regulacji
Chłopaki, czy wy nie macie partnerów w szpitalu do odwiedzenia?
@PokemonowyRambo: zagarnęła? Xd
https://www.gog.com/pl/promo/2024_pride_month
@PokemonowyRambo: Zależy w którym kraju i której grupie wiekowej: https://news.gallup.com/poll/389792/lgbt-identification-ticks-up.aspx
źródło: nbzubdv9nkelneda6cfb6q
PobierzNigdy tego nie pojmę
Mam problem z tęczowym badziewiem które próbuje narzucać narrację o tym jak to potrzebujemy inkluzywnosci, świadomości płciowej i tęczowej edukacji