Aktywne Wpisy

AXSIS +1
#gielda
Zamykasz wszystkie swoje obecne pozycje i możesz wybrać tylko jedną firmę, w którą włożysz cały kapitał. Która i dlaczego?
Zamykasz wszystkie swoje obecne pozycje i możesz wybrać tylko jedną firmę, w którą włożysz cały kapitał. Która i dlaczego?

MinisterKoryto +35
Najbardziej absurdalną rzeczą jaka się dzieje w piłce obecnie, to wystrzał formy Norwegów, Bodo za chwilę w ćwierćfinale LM z praktycznie samymi Norwegami, przecież chłopy jak się poukładają w reprze to rozjadą mistrzostwa XD
A jeszcze nie tak dawno Norwegia to była ekipa do klepania punktów xD
#mecz #pilkanozna
A jeszcze nie tak dawno Norwegia to była ekipa do klepania punktów xD
#mecz #pilkanozna

Jestem w dramatycznej sytuacji zawodowej i szukam rady. Na wszelki wypadek piszę z anonimowych bo nie chcę być rozpoznany.
Mam aktualnie 6 lat doświadczenia, w tym 1 rok w mojej pierwszej pracy, 2 lata w drugiej i 3 lata w aktualnej - wszystko techniczne firmy produktowe. Pracowałem z różnymi stackami jako full-stack, trochę też DevOpsowych rzeczy robiłem, i mam kilka prywatnych projektów w mobilkach (takie małe apki, wrzucone do sklepu Play, po kilka(naście) tysięcy pobrań).
Ze względu na masowe zwolnienia moja firma od lipca likwiduje cały mój zespół. Zacząłem szukać nowej pracy i prawie w ogóle nie mam odzewu.
Z ok. 34 wysłanych aplikacji miałem dosłownie 2 rozmowy z HRem i jedną rozmowę techniczną. Zapłaciłem kilku osobom za przejrzenie CV i wprowadziłem do niego dużo poprawek. Cały czas grinduję zadanka, i takie stricte LeetCode'owe, i takie mniej. Naprawdę nie wiem co mogę robić źle. Okazjonalnie wpadnie mi też jakaś wiadomość od rekruterki na LinkedInie - ale po odpisaniu cisza.
Macie jakieś rady? Co w tej sytuacji mam zrobić? Nigdy jeszcze takiej sytuacji że ani jednej oferty bym nie miał, choćby ze słabymi pieniędzmi, nie miałem.
#pracbaza #pracait #programista15k
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
skonczylo sie eldorado kolego, czas wziac sie na prawdziwa prace, a nie klikanie w konkuter
@bartd: fizyczną pracę zostawimy tym bez kompetencji umysłowych.
@mirko_anonim: szukasz pewnie 100% zdalnej?
Trzeba nie mieć kompetencji umysłowych żeby pisać takie rzeczy , głupich ludzi można rozpoznać po tym że się bardzo wysoko noszą nie zależnie od wykonywanej pracy
Wygrywam z takimi leszczami jak ty podczas rekrutacji ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@Linnior88: jak się już nagadałeś to wracaj do łopaty
Rzadko kiedy trafia się tak cyniczna tępa osoba jak ty , gratuluję , może bycie bucem to jedyne twoje osiągnięcie
─────────────────────
·
─────────────────────
─────────────────────
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo
@Linnior88: hop hop hop!