Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jestem w dramatycznej sytuacji zawodowej i szukam rady. Na wszelki wypadek piszę z anonimowych bo nie chcę być rozpoznany.

Mam aktualnie 6 lat doświadczenia, w tym 1 rok w mojej pierwszej pracy, 2 lata w drugiej i 3 lata w aktualnej - wszystko techniczne firmy produktowe. Pracowałem z różnymi stackami jako full-stack, trochę też DevOpsowych rzeczy robiłem, i mam kilka prywatnych projektów w mobilkach (takie małe apki, wrzucone do sklepu Play, po kilka(naście) tysięcy pobrań).

Ze względu na masowe zwolnienia moja firma od lipca likwiduje cały mój zespół. Zacząłem szukać nowej pracy i prawie w ogóle nie mam odzewu.

Z ok. 34 wysłanych aplikacji miałem dosłownie 2 rozmowy z HRem i jedną rozmowę techniczną. Zapłaciłem kilku osobom za przejrzenie CV i wprowadziłem do niego dużo poprawek. Cały czas grinduję zadanka, i takie stricte LeetCode'owe, i takie mniej. Naprawdę nie wiem co mogę robić źle. Okazjonalnie wpadnie mi też jakaś wiadomość od rekruterki na LinkedInie - ale po odpisaniu cisza.

Macie jakieś rady? Co w tej sytuacji mam zrobić? Nigdy jeszcze takiej sytuacji że ani jednej oferty bym nie miał, choćby ze słabymi pieniędzmi, nie miałem.

#pracbaza #pracait #programista15k

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

skonczylo sie eldorado kolego, czas wziac sie na prawdziwa prace, a nie klikanie w konkuter

@bartd: fizyczną pracę zostawimy tym bez kompetencji umysłowych.
  • Odpowiedz
Macie jakieś rady? Co w tej sytuacji mam zrobić? Nigdy jeszcze takiej sytuacji że ani jednej oferty bym nie miał, choćby ze słabymi pieniędzmi, nie miałem.

@mirko_anonim: szukasz pewnie 100% zdalnej?
  • Odpowiedz
@Anakee

>skonczylo sie eldorado kolego, czas wziac sie na prawdziwa prace, a nie klikanie w konkuter

@bartd: fizyczną pracę zostawimy tym bez kompetencji umysłowych.

Trzeba nie mieć kompetencji umysłowych żeby pisać takie rzeczy , głupich ludzi można rozpoznać po tym że się bardzo wysoko noszą nie zależnie od wykonywanej pracy
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: mordo nie masz pojazdu, ja od stycznia do dziś przerobiłęm już 500 zadań leetcode, same medium i hardy zakuwam wszystko, bo taka konkurencja. Trzaskam 3-4 zadanka dziennie i sie nazbiera 100 miesięcznie

Wygrywam z takimi leszczami jak ty podczas rekrutacji ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
Trzeba nie mieć kompetencji umysłowych żeby pisać takie rzeczy , głupich ludzi można rozpoznać po tym że się bardzo wysoko noszą nie zależnie od wykonywanej pracy

@Linnior88: jak się już nagadałeś to wracaj do łopaty
  • Odpowiedz
@Anakee

>Trzeba nie mieć kompetencji umysłowych żeby pisać takie rzeczy , głupich ludzi można rozpoznać po tym że się bardzo wysoko noszą nie zależnie od wykonywanej pracy

@Linnior88: jak się już nagadałeś to wracaj do łopaty

Rzadko kiedy trafia się tak cyniczna tępa osoba jak ty , gratuluję , może bycie bucem to jedyne twoje osiągnięcie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Anakee moja aktualna praca jest zdalna i początkowo aplikowałem tylko na oferty zdalne, ale teraz zacząłem też aplikować na hybrydy do 3 dni z biura. Nie wiem czy nie zacznę zaraz aplikować też na oferty 100% stacjonarne.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
·
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): w KAŻDYM sektorze takie coś, oferty pracy odświeżane co kilka dni, gdzie kiedyś były nowe codziennie po kilka, w PUPach króciutkie listy wiszą, ogłoszenia po 60dni gdzie kiedyś było po kilka stron, dopiero teraz fala doszła za te zwiększone opłaty i minimalną krajową.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo
  • Odpowiedz