Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Wiecie co jest najlepsze? Że nawet jak program nie wejdzie to ceny albo zostaną (bo Polacy już się nastawili na wysokie ceny i jakoś zaakceptowali) albo będą minimalne spadki (i Polacy się rzucą, bo przecież spadki) ale w obu przypadkach i tak ceny pozostaną zbyt wysokie.
Inna kwestia jest taka, że ceny mieszkań zawsze będą rosły, bo jak ktoś tu wspomniał dla Polaków to najlepsza inwestycja oraz mamy jakąś dziwną mentalność, że tolerujemy wzrosty. Co roku w styczniu ogłaszaja podwyżki cen wody/gazu/prądu i co rok Polacy robią sobie żarciki z tego jakby akceptowali fakt, że tak musi być hehe. Nie wiem, może lubimy przepłacać.

#mieszkanie #nieruchomosci #dom #kredythipoteczny

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: tak, zaakceptują i będą sobie patrzeć na te wzrosty. Bo bez dopłat przy obecnych cenach i stopach procentowych to mało kogo stać na komercyjny kredyt. Ale deweloper wytrzyma, inwestorzy wykupią raz dwa i to za gotówkę, prawda?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Niekoniecznie. Sprzedałam mieszkanie w grudniu 2023 - w szczycie paniki na rynku nieruchomości, gdzie ludzie kupowali byle co, aby załapać się na kredyt 2%. Już teraz widzę, że mogę kupić w tej samej cenie, za którą sprzedałam, mieszkanie 10m2 większe w podobnej lokalizacji albo nawet 100 tys. zł taniej. Kupować nie zamierzam, bo ze sprzedaży kupiłam obligacje, które w ciągu 3 msc dały mi 12 tys. dochodu, czyli jakieś
  • Odpowiedz
Co roku w styczniu ogłaszaja podwyżki cen wody/gazu/prądu i co rok Polacy robią sobie żarciki z tego jakby akceptowali fakt, że tak musi być hehe. Nie wiem, może lubimy przepłacać.

@mirko_anonim: Znaczy co ? Mamy zbojkotować i nie używać wody, gazu ani prądu ? Bo protest tych 10 wykopków pod sejmem to za wile nie zmieni.
  • Odpowiedz