Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Krótkie przemyślenie od przedsiębiorcy krwiopijcy. Dla mnie jako małego dewelopera (sprzedaż średnia z ostatnich 5 lat to średnio 5mln PLN netto przychodu) rozwiązanie w postaci mieszkań socjalnych to strzał w dziesiątkę. Budujemy w obrębie powiatów, czyli tam gdzie mieszkalnictwo socjalne jest naprawdę potrzebne. Chciałbym aby weszło to jak najszybciej. Zamiast bawić się w sprzedaż, reklamy, banery, notariuszy dla pojedynczych szeregów/mieszkań, to wszystko tak naprawdę co zbuduję odkupi gmina. Nie oszukujmy się, że najwięksi w branży będą budowali w powiatach czy wchodzili ze mną w przetargi. Mam doświadczenie w budowie, przetarg z racji też tego że buduję u siebie w okolicy mam wygrany na 100% ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Trzymam kciuki za mieszkalnictwo socjalne. Dla mnie łatwiejszy zarobek, gmina nie będzie marudziła przy odbiorach, zbyt pewny, mniej problemów. Mam nadzieję, że wejdzie jak najszybciej. Jak robiliśmy wstępne szacunki do zysk roczny podwoję, a przychód będzie zwiększony o 50%.

#nieruchomosci #mieszkanie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: No i nawet super. W sensie budownictwo socjalne jest imo najlepszym sposobem na ewentualne problemy jakie mogłoby wystąpić w budowlance w wypadku recesji. Nie wiem czy, aż tak fajnie metr kwadratowy by wycenili żebyś miał planowane przychody ale wciąć jest to jakaś konkurencja dla monopolu gigantów.
  • Odpowiedz