Aktywne Wpisy
LuckiesFlow +278
Może ktoś widział? Niestety…
Skradziono mi Alfę Romeo Giulia nr EL6KU63
Każdego kto ma jakieś informacje proszę o kontakt.
#wykopefekt #motoryzacja #samochody
Skradziono mi Alfę Romeo Giulia nr EL6KU63
Każdego kto ma jakieś informacje proszę o kontakt.
#wykopefekt #motoryzacja #samochody
JamesJoyce +8
#it #programowanie #programista15k #pracait
Czołem Mirki,
Zauważyłem ostatnio ciekawy i nieco dziwny trend. Na różnych grupach na Facebooku, Discordach i Twitterze, gdy pojawia się artykuł o tym, że AI może zastąpić jakąś grupę zawodową, na przykład artystów czy tłumaczy, w komentarzach dominują oburzenie i wyrazy współczucia. Jednak, gdy mowa o programistach, reakcje są zupełnie inne. Wiele osób wręcz cieszy się na myśl, że programiści mogą stracić pracę przez AI. Przykład załączony, ale jest ich mnóstwo.
Zastanawiam
Czołem Mirki,
Zauważyłem ostatnio ciekawy i nieco dziwny trend. Na różnych grupach na Facebooku, Discordach i Twitterze, gdy pojawia się artykuł o tym, że AI może zastąpić jakąś grupę zawodową, na przykład artystów czy tłumaczy, w komentarzach dominują oburzenie i wyrazy współczucia. Jednak, gdy mowa o programistach, reakcje są zupełnie inne. Wiele osób wręcz cieszy się na myśl, że programiści mogą stracić pracę przez AI. Przykład załączony, ale jest ich mnóstwo.
Zastanawiam
Wybraliście dom czy mieszkanie i dlaczego.
Siostra z mężem kupiła ostatnio mieszkanie w Warszawie. W takiej cenie, że można by kupić/zbudować sobie dom gdzieś w miejscowości pod Warszawą (około 20km od miasta powiedzmy).
Jak sobie jeżdżę rowerem po tych miejscowościach i widzę tą zieleń, ogródki, ciszę, to osobiście kupiłbym mieszkanie w takiej Warszawie tylko ze względu na pracę i rozwój pod tym względem.
A tak to wolałbym mieć dom gdzieś w małej/średniej wielkości mieście.
#dom #mieszkanie #nieruchomosci #mieszkaniedeweloperskie
Wygrała duża oszczędność czasu i wygoda względem domu - po świeże bułki schodzisz w kapciach, podobnie do Paczkomatu/fryzjera itd. Nie chce się gotować obiadu to na Pyszne/Uberze znajdziesz całą gamę dań. Masz ochotę napić się wina na
@statystyczny_yt: biorąc pod uwagę, ile obecnie płaci się czynszu za mieszkanie, to akurat koszt utrzymania domu to jest jego atut - za 2x więcej powierzchni płacisz 2x mniej
plusy:
Dzieci idace same do szkoly i z niej wracajace to jest wygoda
wszedzie blisko
mozliwosc spontanicznego wyskoczenia na miasto bo od wyjscia z domu do pojawienia sie na bulwarach wislanych wychodzi rowne