Wpis z mikrobloga

W pracy bardzo rzadko jest czas na naukę, bo trzeba się wyrabiać z zadaniami w terminie. Jeżeli nie chce wam sie uczyć - to IT nie jest dla was. Oszczędźcie sobie tego i sobie i nam.

@mirko_anonim: to wy tak zyjecie?:D Nie wiem w jakich kolchozach pracujesz, ale ja(10+ lat w branzy) bywalem w roznych firmach i zawsze ksztalcilem sie w pracy i mi za to placili, np. ogarnialem certyfikaty
  • Odpowiedz
@Milo900: no na pewno ja skoro gardze takimi służbistami jak OP co zakuwają po godzinach xD

jedyne co sie w tym wpisie zgadza to fakt, że normalnie w Scrumie jak ludzie pracują za granicą to taski spadają do kolejnego sprintu i ludzie się dokształcają w czasie pracy

A w p0lsce jak w lesie, pasjonaci zakuwają po godzinach, robią commity w soboty/niedziele o 23, przez weekend przychodzą ci notyfikacje na slacku,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim pyszna zarzutka ale wydaje mi się z piszesz szczerze. Nikt by takiej zarzutki nie napisał. Ale ok. Punkt za politykę firmy XD tu śmiechem. Punkt za dokształcanie powyżej 5k xD pani z Lidla w czym się musi dokształcić? Tam płacą 7k brutto na dzień dobry a po kilku latach 8700. Najwyższy punkt za dokształcanie się po godzinach xD branża która ma być prosta i zero jedynkowa ciągle wymyśla nowe frame
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Jaki toksyk, dobrze, że go wywaliliście. Lepiej dla niego, że nie musiał pracować z takimi ludźmi jak wy. Jeszcze wsiadanie na kogoś na retro i brak przenoszenia taskow na następny sprint. Żenada.

Czy zastanowiłeś się może nad tym, że może problem jest po waszej stronie i waszego słabego procesu zatrudnienia?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim

Zrozumcie to ludzie - nie obchodzi mnie to, czy w IT jesteście samoukami, studentami, dla pasji czy kasy. Branża IT to taka branża, że żeby być na bieżąco trzeba się rozwijać po godzinach. Nie ważne czy sie nauczycie z pasji czy przez dyscyplinę zmuszając - macie po prostu umieć i być na bieżąco. Każdy zawód gdzie przekroczycie 5k na rękę wymaga nieustannego rozwoju. W pracy bardzo rzadko jest czas na
krisszschtoff - @mirko_anonim 
 Zrozumcie to ludzie - nie obchodzi mnie to, czy w IT ...

źródło: 1000005486

Pobierz
  • Odpowiedz
@bin-bash: @random_acc_vikop Szkoda, że coraz więcej jest takich z-----------y bez życia i robi się przez to coraz ciaśniej z czasem. Nie pomaga też ciągły napływ nowego narybku bez życia, który nie rozumie co to czas wolny, bo i tak dziewczyny nie ma, to siedzi i z--------a po 16h dziennie... A potem p------ą jak OP, że praca jest od z-----------a a dom do nauki i widzę, że takie podejście staje
  • Odpowiedz
a u nas panuje taka polityka firmy, że taski nie mogą przechodzić do kolejnego sprintu,

@mirko_anonim: Ma być zrobione kurła. A poprzek się mosz ustawić, a zrobić. Koniowi to pan tłumacz, że nie zdążyłeś!( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Przychodzi retro, cały zespół na niego siadł

[...]

już go z nami nie było

@mirko_anonim: I bardzo dobrze, teraz może tego nie rozumie, ale będzie zdrowszy i szczęśliwszy.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: haha niezły bait, 2/10 bo odpisałem

a potem po miesiącu pracy nie potrafią zastosowac factory method zamiast ifolowii i notorycznie łamią open-closed principals, pomimo wielokrotnych krytyk na code review by stosowali się do zasad czystego kodu. To już nawet nie wiem czy to brak skill czy celowa ignoracja.

Przybyłeś do nas z 2005 roku? Dasz namiary na działający wehikuł czasu? Skoczyłbym do 2050 i sprawdziłbym czy AI zabrało pracę
  • Odpowiedz