Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 189
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@d4wid: Typie- kotki to w czasach kocich marców giną na potęgę. Kocury same się zagryzują na śmierć, albo padają łupem psów lub gina pod kołami. Później kotka okoci się na jakieś 6-8 kotków z czego 3 przetrwają i tak 3 razy w roku.
Jedyne co to, że to są drapieżniki i zabijają potrzebne ludziom ptaszki.
  • Odpowiedz
@d4wid: Wiem, że już się spóźniłem na imprezę, ale wychodzę z założenia, że chociaż jedna osoba przekona się, że faktycznie ktoś to bada i ten problem istnieje, to już będzie to mały sukces. Poza tym czasem przydają się takie komentarze, żeby do nich wrócić i przekopiować je w kolejnej podobnej dyskusji. W dyskusji pod tym postem zabrakło twardych danych na poparcie stanowiska o niewypuszczaniu kotów.
  • Odpowiedz
@d4wid: Sory nie czytałem, za długie. Myślałem że kolejny bambinista coś tam pisze o biednych kotkach i pieskach.
Z tą suchą karmą, żeby kupka była sucha to dobry biznes, bo kotek czy piesek później zachoruje to jeszcze weterynarze wyciągną hajs na badania, które są droższe niż u ludzi żeby pieska uśpić. Tak samo hodowle ciągle tej samej rasy, która z pokolenia na pokolenie jest coraz słabsza, np. owczarki niemieckie.
  • Odpowiedz
  • 0
W dyskusji pod tym postem zabrakło twardych danych na poparcie stanowiska o niewypuszczaniu kotów.

@okim: podesłałem infografikę z Lasów Państwowych. Ogólnie nie ma sensu wklejać żadnych badań, bo i tak przyjdzie taki dzieciak ze skrina i swoje napisze.

Ale fajnie będzie, jak chociaż ktoś tam jeszcze Twój komentarz przeczyta, to może do głowy coś wejdzie.
Ja tam mam na to już wysrane, poziom na tym portalu to tiktok, a co
d4wid - >W dyskusji pod tym postem zabrakło twardych danych na poparcie stanowiska o ...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
Wiedzieliście, że jak macie kota od jakiegoś czasu, weźmiecie drugiego, to nie można ich od razu dawać obok siebie?

@d4wid:
Tego akurat nie musisz jakoś specjalnie wiedzieć xD, dowiesz się o tym w ciągu kilku sekund od przybycia nowego kota na chatę. Ten starszy kot cię w temacie błyskawicznie doedukuje xD.
  • Odpowiedz
czy to kwestia wychowania czy po prostu posiadania wybujałego ego, że on wie lepiej.

@d4wid: Przecież ten debil cały czas bronił się, że jest "chuopem ze wsi", a my "mieszczuchy pozamykalibyśmy wszystko w klatkach"

Jedyna klatka jaka tu jest to na jego mózg i zdecydowanie nikt nigdy nie otwierał jej, żeby ruszył tym mózgiem.
  • Odpowiedz
@d4wid: Ale wy macie problemy. Facet z bloku obok wyprowadza kota na smyczy i jakoś daje radę.Kot mojej ciotki przed blokiem rozpłaszczał się na chodniku bo dostawał p-------a od nadmiaru przestrzeni.Nie ma co generalizować tylko obserwować i dostosowywać się do zachowania zwierzęcia i nad tym panować jako właściciel.
  • Odpowiedz