Aktywne Wpisy
nadziej_c +447
#mecz Ehhh ale kiedyś to był samiec alfa, co może zrobić p0lka z chłopem
jutokintumi +1234
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Podróże
Gospodarka
Ukraina
Technologia
Motoryzacja
Sport
Rozrywka
Informacje
Ciekawostki
Nie wiem, czy to kwestia wychowania czy po prostu posiadania wybujałego ego, że on wie lepiej.
Sama nazwa Kot Domowy już dużo mówi. Kot niszczy ekosystem. Te ptaszki co ćwierkają, inne mniejsze zwierzęta giną, bo ktoś wypuszcza drapieżnika.
Ja na przykład jak się nie znam, to wolę spytać kogoś kto ma doświadczenie lub poczytać trochę. Tak samo miałem jak wziąłem kota, jaką karmę dawać, na co szczepić i tak dalej. Nawet jest zawód behawiorysta, który zamuje się kotami, ich zachowaniem. Wiedzieliście, że jak macie kota od jakiegoś czasu, weźmiecie drugiego, to nie można ich od razu dawać obok siebie? Bo są terytorialne i mogą zacząć się gryźć i trzeba je asymilować powoli. Sam tego nie wiedziałem kiedyś.
Zaraz przyjdzie pieniacz i powie, że bambinizm lub on ma to w dupie. To później nie płacz, jak kot właśnie będzie połamany lub po 10 latach życia zacznie chorować, bo jadł suchą karmę. I też, że jesteś złym człowiekiem, bo dopuszczasz się do cierpienia kota.
Przyznać się, ile widzieliście przejechanych kotów lub zabitych przez inne zwierzęta? Bo ja trochę.
Albo jak kot ranny po wypuszczeniu przychodzi do domu, oooo tak kochani, robimy zbióreczkę, bo 10 koła to nikt nie ma, nie pomożecie biednemu kotkowi?
Serio czekam na jakąś partię, co będzie miała w programie obowiązkową kastrację kota i psa, również zaczipowanie i ogromne kary za wypuszczanie.
Jak już idziemy do przodu, to pomyślcie, jak jest właściciel co nie szczepi kota, a się okazuje, że ma np. wściekliznę lub coś innego i go sobie wypuszcza. Jakieś dziecko zobaczy kota, kot ugryzie i jest problem duży.
Pamiętajcie, że jak macie taką sytuację:
Miałem sytuację jak szedłem, przy chodniku na trawie leżał kot martwy, nie było widać od razu, że zagryziony, więc możliwe, że jakiś łeb wysypał trutkę.
Zgłosiłem do SM, zabrała kotka, pewnie nie był zaczipowany = właściciel się nie przyzna i po problemie, nie ma winnych.
Od razu mówię, że usuwam komentarze na poziomie tiktoka i troglodytów.
Pozdrawiam tych co mają chociaż kilka neuronów więcej i są odpowiedzialni:)
#koty #kot #patologiazewsi #zwierzeta #zwierzaczki #patologiazmiasta
Komentarz usunięty przez autora
@Villeman: zaczniesz czytać wieśn0ku ze zrozumieniem to możesz wtedy komentować
@Villeman: no i miałeś mnie dać na czarną, zapracowany.
Komentarz usunięty przez moderatora
@LiquidMoonLight: ja nie wiem, ta edukacja w Polsce jest jakaś fatalna? Gdzie napisałem w poście, że wypuszczanie kota na smyczy jest złe?
@Villeman: ciekawe czemu pół, no ciekawe czemu. Groźba = zgłoszenie na komendę, wsi0k momentXD.
Gada najpierw, ze daje na czarną, później pół dnia komentuje w moim poście, co za upo.
Pomogę ci,
- u moich teściów i u mnie w domu rodzinnym koty biegały po podwórku - kuzyn trzymał kota na mieszkaniu - zgadnij który kot wypadł z balkonu a leczenie go kosztowało m2 mieszkania.
- kot domowy to tylko nazwa - mucha też jest domowa - czy to znaczy że niszczy ekosystem? Kory od dawien dawna były po to aby wyłapywać myszy szczury i inne
@32cm: kolejny inteligent, kota na balkon też się nie wypuszcza łbie, tylko montuje siatkę XD
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Fajnie, że się oznaczacie
Komentarz usunięty przez moderatora
@corsa900: nie oznacza. Ale akurat w tym wypadku ma być trzymany w domu.